Lotto Soudal trekt met Caleb Ewan en Thomas De Gendt naar UAE Tour

vrijdag 19 februari 2021 om 12:26
Lotto Soudal trekt met Caleb Ewan en Thomas De Gendt naar UAE Tour

foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft zijn zevenkoppige selectie gepresenteerd voor de komende UAE Tour. De Belgische WorldTour-formatie hoopt met Caleb Ewan de nodige sprintsuccessen te boeken. Ook Thomas De Gendt en Harm Vanhoucke zijn van de partij.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Ewan bewaart goede herinneringen aan de UAE Tour. De rappe Australiër won in 2019 en 2020 namelijk een etappe in de Verenigde Arabische Emiraten. In 2017 was hij ook al eens succesvol in de Abu Dhabi Tour. De etappe met aankomst op de Hatta Dam zit dit jaar niet in het parcours, maar Ewan kan wellicht scoren in de vier vlakke ritten.

Ewan kan rekenen op een sterke sprinttrein, bestaande uit locomotieven als Thomas De Gendt (die de eerste kilometers voor zijn rekening kan nemen), Tosh Van der Sande, Roger Kluge en Jasper De Buyst. “Ik heb een vrij goede winter gedraaid en de UAE Tour is altijd een mooie eerste krachtmeting tussen de snelle mannen. Ik kijk er echt naar uit”, aldus Ewan.

De eerder genoemde Vanhoucke en de Australiër Harry Sweeny zijn ook opgeroepen voor de UAE Tour. De 23-jarige Vanhoucke is wellicht in staat om een goed klassement te rijden. De jonge renner liet vorig jaar al enkele mooie dingen zien bergop. Voor de 22-jarige Sweeny is het overigens zijn debuut als prof.

Harm Vanhoucke kan misschien wel verrassen – foto: Cor Vos

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-ae UAE Tour (21-27 februari) 
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Thomas De Gendt
flag-au Caleb Ewan
flag-de Roger Kluge
flag-au Harry Sweeny
flag-be Harm Vanhoucke
flag-be Tosh Van der Sande

Dit artikel delen:

2 Reacties

Vinyakke 19 februari 2021 om 12:52

Ben benieuwd of Vanhoucke in 2021 nog stappen kan zetten. Na een valse start in 2019 door pech was 2020 wel ok met enkele uitschieters. Ik zie hem graag bevestigen en hopelijk nog iets langer aanklampen bergop. Top-10 is een moeilijk doel met de tijdrit erbij, misschien krijgt hij daardoor wat vrijheid bergop.

0
lo squalo dello Stretto 19 februari 2021 om 14:30

Ewan minstens een etappe; benieuwd hoelang Vanhoucke bergop kan aanklampen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone