Lotto Soudal raakt verzekeraar Yuzzu kwijt als sponsor

woensdag 1 december 2021 om 15:17
Lotto Soudal raakt verzekeraar Yuzzu kwijt als sponsor

Yuzzu stond (in het geel) op de mouw en de broek van Lotto Soudal - foto: Cor Vos

Lotto Soudal zal het in 2022 moeten doen zonder de sponsoring van Yuzzu. De verzekeringsmaatschappij, die eerder door het leven ging als Touring Verzekeringen, gaat het aflopende contract als sponsor van de WorldTour-ploeg niet verlengen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Een beslissing die we genomen hebben op basis van objectieve data”, vertelt Kenneth Vansina van Yuzzu aan Het Nieuwsblad. “De doelstellingen die we vooropstelden inzake visibiliteit en ‘brand awareness’ hebben we niet gehaald. Of dat te maken heeft met sportieve prestaties? Voor een stuk wel. Het hangt samen met zeges, maar ook met aanwezigheid in ontsnappingen.”

De naam van Yuzzu stond sinds 2020 op het shirt en op de broek van de renners van Lotto Soudal. Het bedrijf was een co-sponsor, net als bijvoorbeeld fietsensponsor Ridley en kledingsponsor Vermarc.

Het team van manager John Lelangue kreeg eerder dit jaar al te horen dat Soudal na 2022 stopt als hoofdsponsor. De producent van bouwmaterialen maakt in 2023 naar verluidt de overstap naar de Quick-Step-ploeg van Patrick Lefevere.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Vinyakke 1 december 2021 om 15:28

Zure appel, ik hoop dat hierop is geanticipeerd… Ik vermoed van niet aangezien ze daarvoor pas net iemand hebben aangetrokken. Yana Seel gaat werk hebben om met de nodige Ping over de brug te komen, anders zou het wel eens snel bergaf kunnen gaan met de Lotto. Het lijkt dat het vastzitten van de licentie bij Lotto en daardoor het afhaken van Soudal (want mocht niet meer investeren dan Lotto zelf) een grote kans werd gemist…

0
blix 1 december 2021 om 16:58

De grootste kans werd gemist eind 2011, door doelbewust de samenwerking met Omega Pharma stop te zetten. Lotto heeft Marc Coucke richting Quick-Step gedreven en er zo voor gezorgd dat die ploeg is uitgegroeid tot de beste ploeg ter wereld. Terwijl in 2011 Lotto zelf nog de beste ploeg ter wereld was nota bene.

Het gaat bij Lotto van kwaad naar erger. Alle geloofwaardigheid is weg. Triest!

0
Derierre de la course 1 december 2021 om 16:21

Is me werkelijk nog nooit opgevallen dat die op het shirt stonden. En al helemaal geen idee wat ze deden.

0
Polleke 1 december 2021 om 16:27

Nu dus wel, cynisch gezien heeft het uitstappen eigenlijk meer aandacht opgeleverd…

0
Murcia 1 december 2021 om 17:14

@Derriere
Pijnlijk maar waar! Ik had als meer dan gemiddelde volger ook geen flauw idee dat deze club sponsor was bij LTS. Dan levert het je dus als bedrijf echt niks op.

0
Dantiest 1 december 2021 om 21:04

Naa ja misschien brengt ouderwets autoverzekering.be in een geel kadertje meer merkherkenning dan al die domme wannabe hippe woorden die geen woorden zijn met ontbrekende klinkers zoals Protrl, Dov-E, zum KutZU

0
Romāns Vainšteins 1 december 2021 om 22:03

Eens, je hebt bij al dat type namen ook geen idee wat ze exact doen. Ik zou bij deze eerder aan genetisch modificerende vruchtsapcocktails denken of zo.

0
Limal 1 december 2021 om 22:37

Het vreemde is dat Touring (sterk merk/logo wat mij betreft) ook gewoon nog bestaat naast Yuzzu – dat eerste is nu beperkt tot pechverhelping en reisverzekeringen, het tweede doet voertuig- en woningverzekeringen. (Ja, dit weet ik enkel omdat ik het net even googelde…)

Verwarrender kan niet en het is sowieso een utopie om te denken dat je als nauwelijks leesbare nevensponsor op een wielershirt aan naambekendheid gaat winnen.

0
williams 2 december 2021 om 11:38

Lelangue heeft al een heel palmares bij elkaar geprutst

0

Headlines

Populair

Materiaalzone