Lotto Soudal neemt Tim Wellens mee naar Dwars door Vlaanderen

maandag 28 maart 2022 om 17:36
Lotto Soudal neemt Tim Wellens mee naar Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos

Lotto Soudal trekt met een volledig Belgische ploeg naar Dwars door Vlaanderen. Victor Campenaerts, Arnaud De Lie, Brent Van Moer, Frederik Frison, Cédric Beullens en Florian Vermeersch waren zondag al van de partij in Gent-Wevelgem. De enige nieuwkomer, in vergelijking met de voorbije kasseikoersen, is Tim Wellens.

Wellens voelt zich weer fit, nadat hij door ziekte moest opgeven in Tirreno-Adriatico. De 30-jarige rasaanvaller zou eerder dit jaar eigenlijk al een Vlaamse kasseiwedstrijd betwisten, maar moest in extremis passen voor Omloop Het Nieuwsblad. Nu hij weer hersteld is van ziekte, heeft Wellens (in samenspraak met de ploeg) besloten om Dwars door Vlaanderen aan zijn programma toe te voegen.

Met Wellens, Victor Campenaerts en Brent Van Moer beschikt de ploeg over drie sterke renners die het moeten hebben van de aanval. Florian Vermeersch, vorig jaar de verrassende nummer twee van Parijs-Roubaix, kan na een zware koers rekenen op een goede sprint. Lotto Soudal heeft met Arnaud De Lie ook nog een echte spurttroef achter de hand. De jonge Waal was dit jaar al succesvol in de Trofeo Palma en de GP Jean-Pierre Monseré.

voor

Dit artikel delen:

12 Reacties

Jean Dumas 28 maart 2022 om 17:40

Een Wellens in vorm is kandidaat-winnaar.

0
Franco Ballerini 28 maart 2022 om 17:52

Als grote (NL) Wellens fan zou ik juichen. Maar wat is er met hem aan de hand? Geen schim maar van wat hij is geweest.

0
Poeksel 28 maart 2022 om 18:37

Staat toch gewoon in het artikel? “Wellens voelt zich weer fit, nadat hij door ziekte moest opgeven in Tirreno-Adriatico.”

0
Westfalen 28 maart 2022 om 19:12

Alleen Wellens is alleen in vorm tot half februari. Daarna is het gebeurd.

0
Niels H. 28 maart 2022 om 19:36

Dit jaar al tot begin maart top! Zelfs alleen maar top 10 gereden

0
Baard 28 maart 2022 om 17:43

Stelletje chauvinisten ; ) wel allemaal prima renners en er zijn zeker kansen op winst!

0
Turtlehead 28 maart 2022 om 20:49

Je eerste twee beweringen kloppen, op de derde is wel wat af te dingen…

Ik hoop ze een keer geen/weinig pech hebben en ergens tussen km 100 en 150 de aanval durven kiezen, daarna zijn ze toch gezien ben ik bang.
Maar hopelijk helpt het Wellens om nog net in vorm te raken, en dan in een koude en natte RVV te schitteren!

0
Baard 29 maart 2022 om 00:46

Turtlehead, het zal idd wat voeten in de aarde hebben, maar ze mogen me verbazen. Mooie generale voor RVV

0
Cochise 28 maart 2022 om 23:58

Puntjes zoeken…
Het gaat van kwaad naar erger op de degradatie-ranking. In plaats van punten goed te maken is Cofidis (vooral door Walscheid) zelfs verder weggelopen. Op dit moment zijn het virtueel Israël en Lotto die degraderen. Met dat verschil dat Israël wel kans heeft op dikke punten in de Ardennenklassiekers en GC-rankings met Woods, Fuglsang en Clarke.
Echt benieuwd hoe Lotto zich hier nog uit redt. Arkea en Intermarché zijn veilig. DSM heeft z’n vrije val gestopt met SKA en die andere ploeg in vrije val EF heeft nog een grote voorsprong en toch enkele namen die ik wel punten zie pakken in de grote rondes. Ze kunnen maar beter voor elk puntje blijven strijden dit jaar want zelfs al zouden ze degraderen op basis van de 3-jaar-ranking, kunnen ze nog aanspraak maken op de wildcards voor elke WT-koers op basis van de 2022-ranking (het snoepje dat Alpecin nu al jaren krijgt). Op die ranking doet Israël het voorlopig trouwens zo slecht dat ze zelfs virtueel naast de andere WT-wildcard zou grijpen als ze degraderen (die gaat momenteel virtueel naar Total) én zelfs naast de eendagskoersen-wildcard (die gaat virtueel naar UNO-X).

0
Baard 29 maart 2022 om 00:48

Clarke maakt een goede indruk dit voorjaar.

0
Viktrodriguez 29 maart 2022 om 01:24

Tja, het logische gevolg van het jarenlange wanbeleid van de ploeg en constructie van hun selectie.

Lotto lijkt een soort wannabe Quick Step te willen zijn, maar dat mislukt faliekant. Één topsprinter (Ewan, was Greipel) die qua uitslagen in de meeste klassiekers niks te zoeken hebben. Jaarlijks een hoofddoel maken van de (kasseien)klassiekers, maar niet de selectie hebben om daar iets structureels mee te doen. Talenten die voor wat voor reden dan ook zelden tot nooit tot wasdom komen bij die ploeg. Wellens haalt af en toe een keer uit in etappekoersen, maar echt consistent is ie niet daarin.

0
Mirra 29 maart 2022 om 07:20

Verwacht echt nog iets van Vermeersch. Is het morgen niet, dan later op het seizoen. Hij trapte de gehele container aan flarden, wat een wattages kan deze man duwen!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone