Lotto Soudal met Wellens en Gilbert in Omloop Het Nieuwsblad

woensdag 24 februari 2021 om 12:09
Lotto Soudal met Wellens en Gilbert in Omloop Het Nieuwsblad

Tim Wellens - foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft haar huiswerk voor de Omloop Het Nieuwsblad ingeleverd. De formatie van John Lelangue komt aan de start met een overwegend Belgische selectie. Onder meer Philippe Gilbert en Tim Wellens zullen 27 februari van start gaan in de openingsklassieker.

Gilbert heeft als tweevoudig winnaar van de Omloop recht van spreken in de Omloop. Tim Wellens werd onlangs door ploegmaat Thomas De Gendt naar voren geschoven als topfavoriet voor de wedstrijd. “Tim heeft bewezen dat hij in poleposition ligt om de Omloop te winnen.”

Gilbert en Wellens krijgen met Florian Vermeersch, Brent Van Moer en Frederik Frison maar liefst drie landgenoten mee aan hun zijde. Andreas Kron en Stefano Oldani maken de ploeg compleet.

Wellens werd in 2019 al eens derde in de Omloop Het Nieuwsblad. Gilbert won de koers in 2006 en 2008. In 2002 schoot de formatie voor het laatst de hoofdvogel af in de Omloop Het Nieuwsblad. Destijds pakte Peter Van Petegem zijn derde en laatste overwinning in de Vlaamse seizoensopener.

Selectie Lotto Soudal voor de Omloop Het Nieuwsblad (27 februari)
flag-be Frederik Frison
flag-be Philippe Gilbert
flag-dk Andreas Kron
flag-it Stefano Oldani
flag-be Brent Van Moer
flag-be Florian Vermeersch
flag-be Tim Wellens
Dit artikel delen:

4 Reacties

Tobber 24 februari 2021 om 12:21

Dit kan wellens het jaar worden van Tim in de Omloop

KnightBiker 24 februari 2021 om 14:27

Geen kou en geen regen. Daarnaast reed Wellens waar hij won laatst weg in een afdaling, en zulke lange afdalingen zijn er niet… beetje gehypte wat mij betreft voor dit parcours.

Limal 24 februari 2021 om 15:11

Het jaar dat Wellens derde werd was het ook ongeveer een graad of 9 en overwegend droog. Vrijwel identiek dus als wat men voor zaterdag verwacht en gelijkaardig aan het weer tijdens de twee Vuelta-etappes die hij won. Het kan best zijn dat hij komend weekend niet meespeelt voor de zege, maar aan het weer zal het niet liggen.

DeGroteMolen 24 februari 2021 om 20:07

Wellens moet hopen, bidden en smeken dat Van der Poel niet meedoet wil hij kans hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair