Lotto Soudal in 2021 met ploegleider minder, Frederik Willems kind van de rekening

Lotto Soudal in 2021 met ploegleider minder, Frederik Willems kind van de rekening

© Cor Vos

vrijdag 23 oktober 2020 om 14:43

In het kader van verdere besparingen zal Lotto Soudal het in 2021 met een ploegleider minder doen. Slachtoffer is Frederik Willems. Het contract van de 41-jarige Oost-Vlaming wordt niet verlengd. Het nieuws is aan WielerFlits bevestigd vanuit de WorldTour-ploeg.

Het damesteam wordt afgeslankt tot tien rensters en valt vanaf 1 januari onder de structuur van de mannenploeg. Ook de opleidingsploeg zal in 2021 nog maar tien renners tellen en het WorldTour-team zelf wordt zoals eerder gemeld stevig verjongd. Maar ook in de staf wordt verder gesnoeid. Eerder was al duidelijk dat het contract van performance manager Kevin De Weert niet werd verlengd. Hetzelfde overkomt nu ook ploegleider Frederik Willems.

Het nieuws is ons vanuit de ploeg bevestigd. Willems, die sinds 2015 ploegleider is bij het Belgische WorldTour-team zal dan ook niet vervangen worden. Dat betekent concreet dat Lotto Soudal het volgend jaar in de volgwagen zal doen met Herman Frison, Mario Aerts, Maxime Monfort (tevens de nieuwe performance manager), Marc Sergeant, Marc Wauters (freelance) en Kurt Van De Wouwer. Die laatste wordt ook de schakel tussen de WorldTour-ploeg en het opleidings- en het damesteam.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ditisdavid 23 oktober 2020 om 14:58

Gezien de reclame die de ploeg vandaag voor zichzelf maakt twijfel ik er ook aan of er de komende jaren meer geld beschikbaar gaat zijn…

Jowinho 23 oktober 2020 om 15:03

Minder renners, minder vrouwen in de ploeg, minder omkadering, minder ploegleiders en ook al minder kilometers willen rijden. Wel veel minder bij Lotto-Soudal.

Rufusvb 23 oktober 2020 om 15:29

Begint wel een beetje een marginale ploeg te worden.

Etika 23 oktober 2020 om 15:52

Hoe bedoel je ? Lotto zit al 35 jaar in het wielrennen. In deze tijden de tering naar de nering zetten lijkt me verstandig. Hopelijk blijven ze nog lang in het wielrennen.

Polleke 23 oktober 2020 om 15:43

Foute info… Willems gaat uit eigen beweging naar Topsport Vlaanderen om daar Planckaert te vervangen…

Verweggistan 23 oktober 2020 om 16:25

Meer jonkies, minder ploegleiders. Gaat vast goedkomen. Als je dat vergelijkt met de omkadering van Sunweb.

Headlines

Materiaalzone

Populair