Lotto Soudal bindt Wellens, Gallopin en Roelandts tot eind 2017

dinsdag 9 december 2014 om 20:09

Tim Wellens (foto), Tony Gallopin en Jürgen Roelandts hebben hun contracten bij Lotto Belisol tot eind 2017 verlengd. Volgend seizoen gaat de ploeg verder als Lotto Soudal. Manager Marc Sergeant: ”Er moeten resultaten geboekt worden. Het vastleggen van deze drie renners is daarbij een belangrijke zet.”

Mede doordat er meerdere sponsoren zich tot 2020 verbonden hebben aan de Belgische formatie, heeft men het trio op lange termijn vast kunnen leggen. ”Dankzij de inspanning van de vier sponsors die zich engageren van 2015 tot 2020 kunnen we duidelijkheid schetsen voor de toekomst. Dat is een luxe, die ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt”, vertelt Sergeant op de ploegsite.

Tim Wellens brak afgelopen jaar definitief door, door de Eneco Tour na een solo naar zijn hand te zetten. ”Dit seizoen verliep beter dan vooropgesteld en net als de voorgaande jaren zette ik een stapje meer vooruit dan verwacht”, zegt de 23-jarige Wellens. ”Deze contractverlenging is een beloning voor alle inspanningen. Ik wil iets teruggeven aan de ploeg voor het vertrouwen.”

Tony Gallopin

Tijdens de Tour de France mocht een Fransman op de nationale feestdag de gele trui dragen: Tony Gallopin. De 26 jaar oude Gallopin gaf deze echter de dag erna weer uit handen, maar zal met blijdschap terugdenken aan zijn ritwinst in de elfde etappe. ”Het voorbije seizoen voelde ik me goed in deze ploeg en ik heb een heel mooi jaar achter de rug, met de maand juli als uitschieter toen ik een Tourrit won en een dag in het geel mocht rijden”, kijkt hij terug. ”Mijn prestaties van 2014 passen perfect in de evolutie van mijn carrière en ik hoop op hetzelfde elan verder te gaan bij dit team.”

Zijn eerste profkilometers reed Jürgen Roelandts (29) voor Silence-Lotto in 2008 en voorlopig zal hij in dienst van die ploeg (na meerdere sponsorwissels) blijven rijden. ”Ik heb mijn carrière mooi opgebouwd bij deze ploeg”, zegt de klassiekerspecialist. ”Het team biedt me mooie kansen. Ik kan koersen met een duidelijk doel voor ogen. De voorbije jaren ben ik nu en dan gedwarsboomd door pech. Ik voel me goed en de ploeg wil me niet kwijt. We hebben goeie gesprekken gehad. Mijn programma wordt aangepast, zodat de focus nog meer op het voorseizoen komt te liggen; ik zal bijvoorbeeld geen Tour Down Under rijden. Dit om te vermijden te vroeg te goed te zijn en in plaats daarvan gestaag op te bouwen naar het Vlaamse voorjaar.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair