Lotto Dstny en Uno-X ontvangen wildcards voor Ronde van Catalonië

vrijdag 20 januari 2023 om 13:04
Lotto Dstny en Uno-X ontvangen wildcards voor Ronde van Catalonië

foto: Lotto Dstny

De organisatie van de Ronde van Catalonië heeft zeven wildcards uitgedeeld voor de editie van 2023. Lotto Dstny en Israel-Premier Tech kregen automatisch een uitnodiging voor de WorldTour-rittenkoers. TotalEnergies ook, maar de Franse ploeg heeft die wildcard teruggegeven.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Naast Lotto Dstny en Israel-Premier Tech heeft ook Tour de France-debutant Uno-X een uitnodiging ontvangen om eind maart deel te nemen aan de Ronde van Catalonië (20-26 maart). Eerder hoorde het Noorse ProTeam ook al dat het begin maart welkom was in Parijs-Nice.

Het deelnemersveld van de Volta Ciclista a Catalunya, zoals de koers officieel heet, wordt vervolledigd door de vier Spaanse ProTeams: Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Equipo Kern Pharma en Euskaltel-Euskadi. De huidige achttien WorldTeams zijn verplicht om te starten in Catalonië.

Vorig jaar ging de eindzege in de rittenkoers naar Sergio Higuita van BORA-hansgrohe.

Dit artikel delen:

1 Reactie

4 Jours de Dunkerque 20 januari 2023 om 20:12

Goed bekeken zijn de uitnodigingen van Lotto en Israel geen wildcards natuurlijk, ze hebben gewoon startrecht.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone