Lotto-Belisol met Monfort en Wellens naar de Giro

donderdag 1 mei 2014 om 12:42
Lotto-Belisol

foto: Sirotti

Maxime Monfort en Tim Wellens zijn voor Lotto-Belisol de kopmannen in de Giro d’Italia 2014. Daarnaast mag Kenny Dehaes proberen zijn wagonnetje aan te pikken achter een sprinttrein. De Belgische ploeg gaat proberen een rit mee te graaien en mikt met Monfort op een plaats in de top tien van het eindklassement. Adam Hansen gaat overigens van start in zijn achtste grote ronde op rij.

Ritoverwinning is het doel
“Een ritoverwinning is het hoofddoel van de ploeg”, verklapt ploegleider Bart Leysen op het digitale thuis van Lotto-Belisol. ”De voorbije vijf jaar slaagden we er telkens in een ritzege mee te pikken. Met Maxime Monfort hopen we een toptien-plaats in het eindklassement te behalen. Uiteraard kan hij ook een etappe winnen. De eerste individuele tijdrit van 41,9 kilometer is op maat voor Maxime. In de klimtijdrit op de laatste vrijdag zullen de klassementsmannen sowieso naar voor komen. De Giro wordt beslist in de laatste week. In de eerste twee weken moeten we er voor zorgen dat Maxime geen tijd verliest. Wat de ploegentijdrit op dag één betreft hebben we zeker de renners om top tien te rijden. Als we daarin slagen, zijn we al goed begonnen.”

Leysen gaat verder: ”Kenny Dehaes is onze man voor de vlakke ritten. Tim Wellens krijgt een vrije rol. Hij moet niet aan het klassement denken, gewoon proberen mee te springen in ontsnappingen. Lars Bak, Adam Hansen en Tosh Van der Sande kunnen een vlucht ook tot een goed einde brengen. Gert Dockx en Dennis Vanendert hebben als taak om de massasprinten te helpen voorbereiden. Daarnaast kunnen zij ook Maxime beschermen. Sander Armée moet in de bergritten zo lang mogelijk overleven aan de zijde van Monfort.”

Selectie Lotto-Belisol voor Giro d’Italia 2014
flag-be Sander Armée
flag-dk Lars Bak
flag-be Kenny Dehaes
flag-be Gert Dockx
flag-au Adam Hansen
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Dennis Vanendert
flag-be Tim Wellens

Meer selecties Giro d’Italia 2014
AG2R La Mondiale
Androni Giocatolli-Venezuela
BMC Racing Team
FDJ.fr
Giant-Shimano
Team Colombia
Team Sky

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone