Lotta Lepistö zegeviert in Gent-Wevelgem voor vrouwen

Lotta Lepistö zegeviert in Gent-Wevelgem voor vrouwen

foto: Sirotti (archief)

zondag 26 maart 2017 om 14:55

Lotta Lepistö heeft Gent-Wevelgem voor vrouwen gewonnen. De Finse wielrenster van Cervélo-Bigla was na 146 kilometer de rapste van een uitgedund peloton in de koers die deel uitmaakt van de Women’s WorldTour. Jolien D’hoore (Wiggle High5) eindigde op de tweede plaats, Coryn Rivera (Sunweb) werd derde.

Het peloton bleef zeer lang intact. De grote ploegen wachtten op de heuvelzone. Na de eerste beklimming van de Kemmelberg brak het pak dan ook in meerdere delen. De Monteberg en de Baneberg zorgden voor een verdere uitdunning van de voorste gelederen. Een groep van dertig rensters ging de laatste veertig vlakke kilometers in richting Wevelgem. Meerdere demarrages werden ongedaan gemaakt.

Ellen van Dijk, Christine Majerus, Elisa Longo Borghini en Katrin Garfoot leken een gat te slaan met nog vijftien kilometer te gaan, maar ook dat kwartet was het niet gegeven. Janneke Ensing en Olga Zabelinskaya waagden nog een ultieme poging, maar uiteindelijk stormde een klein peloton af op de finish. In de sprint was Lepistö, net als in Dwars door Vlaanderen, de snelste.

UCI Women’s WorldTour
Elisa Longo Borghini blijft leidster in de UCI Women’s WorldTour. Elena Cecchini is de nummer twee in het regelmatigheidsklassement, Rivera stijgt door haar derde plek in Gent-Wevelgem ook naar die plek in de WorldTour-ranking.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Contador 26 maart 2017 om 15:12

Zo die blijft maar winnen. Is zij ook een kanshebber voor de RVV?

0
Frits des Jeux 26 maart 2017 om 15:19

@contador het verbaasd mij al dat zij deze koers wint dus zeg nooit nooit maar ik denk dat de ronde te veel gevraagd is.

0
Hoebele 26 maart 2017 om 19:39

Knap hoor. Mooi dat veel verschillende rensters en ploegen winnen.

@Contador Ik schat Lepistö en Rivera toch iets (letterlijk) te licht/klein voor de Ronde. Vandaag waren de eerste 70 en laatste 40 km vlak, met in het midden 5 klimmen. In de Ronde hebben ze 12 klimmen plus 5 kasseistroken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone