Wiebes: “Over een paar jaar meedoen om de zege in de Ronde van Vlaanderen”

woensdag 20 november 2019 om 16:58
Wiebes: “Over een paar jaar meedoen om de zege in de Ronde van Vlaanderen”

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes, genomineerd voor de Gerrie Knetemann Trofee, beleefde het jaar van haar doorbraak afgelopen seizoen. Liefst vijftien overwinningen pakte ze, wat resulteerde in de nummer één-positie op de wereldranglijst.

Wiebes had niet verwacht dat dit seizoen zo goed zou verlopen, zeker niet na een moeizame start. “Ik viel meteen in mijn eerste twee koersen, Omloop Het Nieuwsblad en Omloop van het Hageland. Gelukkig pakte ik daarna de draad redelijk snel weer op en won ik Nokere Koerse. Vanaf dat moment liep het seizoen lekker. 2019 kun je zeker het jaar van mijn doorbraak noemen”, zegt ze in De Telegraaf.

Na Nokere Koerse volgden de ereplaatsen en overwinningen elkaar in sneltreinvaart op. In de Driedaagse De Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem moest ze tweemaal alleen Kirsten Wild voor zich dulden. Dan volgden overwinningen in de EPZ Omloop van Borsele en de Tour de Yorkshire en was ze onklopbaar in de Tour of Chongming Island. Aan het begin van de zomer pakte ze de titel op de Europese Spelen en tijdens het NK.

Nederlands kampioen
Haar zege in het Nederlands kampioenschap noemt ze het meest speciaal. “Al was die tijdens de Europese Spelen ook mooi. Maar die overwinning tijdens het NK was bijzonder, omdat ik die met de twaalf meiden van mijn ploeg Parkhotel Valkenburg heb behaald. Tijdens een NK is de concurrentie veel groter dan in veel andere wedstrijden en je mag die rood-wit-blauwe trui daarna heel het jaar dragen.”

De Giro d’Italia Femminile ziet ze zichzelf niet winnen, zoals haar landgenotes Marianne Vos, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten al wel deden, maar ze wil zich in de toekomst wel gaan mengen in de heuvels. “Dat moet gedoseerd gaan. Je moet een tussenweg zien te vinden, zodat je niet te veel explosiviteit verliest. Over een paar jaar meedoen om de zege in de Ronde van Vlaanderen is wel een streven.”

Contract
Of ze komend seizoen nog te bewonderen is in het tenue van Parkhotel Valkenburg is nog ongewis. Naar verluidt heeft ze drie aanbiedingen op zak van toekomstige Women’s WorldTour-ploegen, maar is haar doorlopende contract nog een sta-in-de-weg. Wiebes: “We zijn in gesprek met mijn ploeg over de toekomst. Het zou Parkhotel kunnen zijn, maar ook ergens anders.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone