Lorena Wiebes opent Ladies Tour of Norway met sprintzege

donderdag 22 augustus 2019 om 17:43
Lorena Wiebes opent Ladies Tour of Norway met sprintzege

foto: Cor Vos

De openingsetappe van de Ladies Tour of Norway is een prooi geworden voor Lorena Wiebes. De Nederlandse sprintster van Parkhotel Valkenburg was na een vermakelijke etappe sneller dan Chloe Hosking en Amalie Dideriksen. De 20-jarige Wiebes is tevens de eerste leider.

Het Women’s WorldTour-peloton reed vorige week nog in het Zweedse Vårgårda en omstreken, maar streek vandaag neer in Noorwegen voor de Ladies Tour of Norway. De rittenkoers die verleden jaar werd gewonnen door Marianne Vos. De kopvrouw van CCC-Liv staat ook dit jaar weer aan de start, net als Katarzyna Niewiadoma, Marta Bastianelli, Demi Vollering en Leah Kirchmann.

Deze toppers begonnen vandaag aan de relatief vlakke openingsetappe van Åsgårdstrand naar Horten. Met de Kj∅nner∅d (1,4 km à 3,1%) en de Hanekleiva (3,1 km à 3,9%) stonden er wel twee klimmetjes op het menu, maar de finale leek toch gemaakt voor de snelle vrouwen in dit peloton. Die hadden echter niet gerekend op slecht weer, maar de regen kwam toch echt met bakken uit de hemel.

Het zorgde voor een nerveus koersverloop op weg naar Horten. Het peloton brak meerdere keren in verschillende stukken, maar telkens vond er weer een hergroepering plaats. Verschillende rensters probeerden een sprint te ontlopen, maar uiteindelijk kregen we toch een duel op hoge snelheid tussen Wiebes, Hosking en Dideriksen. De zege ging uiteindelijk naar de Nederlands kampioene.

Wiebes boekt dertiende seizoenszege 
Voor Wiebes is het alweer haar dertiende zege van het seizoen. Het begon allemaal met een overwinning in Nokere Koerse, gevolgd door onder meer drie ritzeges en het eindklassement in de Tour of Chongming Island, een rit in de BeNe Ladies Tour en de Prudential RideLondon Classique (na diskwalificatie van haar landgenote Kirsten Wild).

foto: Cor Vos

Daarnaast pakte Wiebes een gouden medaille op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk. In het spoor van Wiebes, Hosking en Dideriksen eindigden Letizia Paternoster en titelverdedigster Vos als vierde en vijfde. Morgen gaat de Ladies Tour of Norway verder met een heuveletappe naar Askim.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Hoebele 22 augustus 2019 om 17:52

Lelijke val van die Sunweb-renster op 2km voor de finish. Gelukkig stond ze snel weer op.

Brabander 22 augustus 2019 om 17:53

Die blijft ook maar winnen zeg. Die doorbraak is wel erg snel gegaan

Franco Ballerini 22 augustus 2019 om 17:55

Jammer dat Paternoster niet heeft gewonnen ;-)

Emergo 22 augustus 2019 om 20:35

Moet ze maar sneller sprinten.

Ton van Wieringen 22 augustus 2019 om 18:03

Dit was de 15e overwinning van Wiebes en niet de 13e.

Roxanne Bertels 22 augustus 2019 om 23:09

Binnen één jaar jezelf vestigen aan top, chapau

HSV 23 augustus 2019 om 06:28

Beetje rare alias heb jij. De naam van de vriendin van Mathieu vd Poel. Moet dat nou?!

Headlines

Materiaalzone

Populair