Lorena Wiebes na ’training’ in Niel: “Ben al blij dat ik niet uit koers ben genomen”

zaterdag 12 november 2022 om 08:26
Lorena Wiebes na ’training’ in Niel: “Ben al blij dat ik niet uit koers ben genomen”

Wiebes enkele weken terug in Woerden - foto: Cor Vos

Lorena Wiebes kwam vrijdag als 22ste over de streep in de Superprestige Niel. De Nederlandse renster van Team DSM eindigde op meer dan zes minuten van winnares Ceylin del Carmen Alvarado, maar was toch tevreden na afloop. “Dit was een goede training.”

Voor de 23-jarige Wiebes was het de tweede veldrit van het seizoen. Eerder reed ze al de Nacht van Woerden, waar ze als vijftiende over de meet kwam. In een sterker deelnemersveld in Niel kwam ze nooit in het stuk voor, al zeker niet omdat ze vlak na de start opgehouden werd door een valpartij.

“Het was zwaar. Ik moest er even inkomen na de start, daarna ging het wel beter”, vertelde Wiebes na afloop aan Sporza. “Ik denk zeker dat het een goede training was, ook om mijn techniek op peil te houden bijvoorbeeld. Het is allemaal goed gegaan vandaag, gelukkig.”

“Ik ben al blij dat ik niet uit koers ben genomen”, ging de Nederlandse sprintster verder. “Gelukkig was ik net snel genoeg. Ik heb me geamuseerd.” Tot slot geeft Wiebes nog aan dat ze binnen twee weken ook graag van start zou gaan in Kortrijk, waar er een manche van de X2O Badkamerstrofee wordt georganiseerd.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Piet1Snellefietser 12 november 2022 om 08:35

Haar sprintje om als eerste het veld in te duiken was nét niet gelukt.

1
De Capybara van de Conradkade 12 november 2022 om 10:55

Dit laat toch wel weer zien dat een willekeurige wegrenster niet zo maar met de top mee kan in het veldrijden, zoals sommigen hier doen geloven.

1
Thijs E 12 november 2022 om 13:50

Apart is dat idd, zo’n beetje iedere renner geeft dat aan, toch nog een paar die dat niet geloven. Waarbij WvA, Pidcock en Matje er natuurlijk zover bovenuit steken dat ze toch wel vooraan rijden én ook onverhard de nodige trainingen/koersen afwerken.

2
Mwielerfan 12 november 2022 om 19:38

Ik denk dat daar mee te maken heeft dat veel veldrijders op de weg niet vooraan meedoen, dat mensen dat denken. Op de grote drie, hermans en merlier en vroeger stybar en boom na dan.

0
HSV 12 november 2022 om 10:39

Nee, ze kon er niet langs.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone