Lorena Wiebes (20): “Hoop mij ook in Gent-Wevelgem te tonen”
©Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 14:14

Lorena Wiebes (20): “Hoop mij ook in Gent-Wevelgem te tonen”

Drie dagen na haar 20ste verjaardag heeft Lorena Wiebes een van de mooiste zeges uit haar carrière behaald. De sprintster van Parkhotel Valkenburg klopte boven op Nokereberg het hele pak. “Ik heb mezelf verrast”, gaf ze eerlijk toe.”

“In de finale was het echt vechten voor een goed plekje in de aanloop naar de sprint”, doet Wiebes haar verhaal aan WielerFlits. “En dat viel mee. Ik slaagde erin mee goed te positioneren. Op een bepaald moment dacht ik: nu ga ik gewoon aan. Dat bleek de juiste keuze. Toen ik even achterom keek, merkte ik dat ik een gaatje had. Volhouden nu, sprak ik mezelf moed in. Ik kon gelukkig de inspanning doortrekken tot aan de finish.”

Wiebes was wel verrast met haar eerste seizoenszege. “Natuurlijk weet ik dat ik snel ben. Dat heb ik ook vorig jaar een paar keer kunnen tonen. Maar dit jaar verliep het tot nog toe allemaal niet zoals ik had gehoopt. Dan is dit toch goed voor het vertrouwen richting de komende weken.”

De Utrechtse, twee jaar geleden nog Europees juniorenkampioene, hoopt haar uitstekende prestatie van vandaag de volgend week door te trekken. “Ik wil ook meedoen in de Driedaagse De Panne-Koksijde. Maar ik ben vooral benieuwd naar wat ik kan in Gent-Wevelgem. Ik heb geen flauw idee of  ik de Kemmelberg overleef.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2019 15:33
Mooi. Weer een Nederlands talent.
20 maart 2019 18:53
En mooi dat ze drie flessen hadden op het podium en niet één glaasje voor drie dames zoals in De Omloop. ;)

Reacties zijn gesloten.