López via Frans programma naar Tour, Fuglsang via Italië en Polen naar Giro

vrijdag 19 juni 2020 om 14:38
López via Frans programma naar Tour, Fuglsang via Italië en Polen naar Giro

Miguel Ángel López - foto: Cor Vos (archief)

Astana heeft de programma’s van Miguel Ángel López en Jakob Fuglsang geopenbaard. López kiest voor een Frans programma in aanloop naar de Tour de France, terwijl Fuglsang een grotendeels Italiaans programma afwerkt tot en met de Giro d’Italia.

López is voor het eerst weer te bewonderen in de Route d’Occitanie (1-4 augustus). Daarna rijdt hij de Mont Ventoux Dénivelé Challenge (6 augustus) en het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus) alvorens hij zijn debuut maakt als kopman in de Tour de France.

Voor Fuglsang begint het tweede deel van het seizoen op 1 augustus in Strade Bianche, waarna hij voor het eerst start in de Ronde van Polen (5-9 augustus). Daarna keert hij terug naar Italië voor Gran Piemonte (12 augustus), de Ronde van Lombardije (15 augustus) en Tirreno-Adriatico (7-13 september). Vervolgens focust hij zich op het kopmanschap in de Giro d’Italia, die begint op 3 oktober.

Lutsenko en Fuglsang – foto: Cor Vos

Alexey Lutsenko is het derde speerpunt van Astana dit najaar. Hij kiest voor een klassieke herstart in Italië (Strade Bianche, Gran Trittico Lombardo, Milaan-Turijn, Milaan-San Remo) en rijdt daarna het Critérium du Dauphiné, de Giro dell’Emilia en de Tour de France.

Selectie opgesplitst
Eerder maakte Astana al bekend dat het de selectie in twee vaste trainingsgroepen opdeelt. Zo werkt López in de Sierra Nevada toe naar de herstart en hij krijgt daar steun van zijn Colombiaanse ploeggenoten en ploeggenoten die in Spanje wonen. De rest van het team traint met Fuglsang in de Italiaanse Dolomieten.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jan Blokland 19 juni 2020 om 15:03

Alexey Lutsenko kan weleens de verrassing worden bij Astana. Iedereen kijkt naar MIgel Angel Lopez en Jacob Fuglsang, maar Lutsenko wordt steeds beter en beter. Gaat zelden nog kapot en weet wat winnen is.

Japsie 19 juni 2020 om 15:50

Komt tekort in het hooggebergte.

VasilKiryienka 19 juni 2020 om 17:08

Lopez vorig jaar in Vuelta fantastisch. Kwam toen te kort door zijn tijdrit. Las laatst dat hij daar veel aan gewerkt heeft dus wel interessant.

adelaarvanantwerpen 19 juni 2020 om 20:40

Hij kwam vorig jaar niet alleen tekort in de tijdrit. Hij had een aantal goede dagen, maar ook dagen waar hij Roglic en Pogacar bergop niet kon volgen.

Jan Blokland 19 juni 2020 om 20:20

@Japsie. Dat heb ik wel eens meer gehoord. Kijk naar Alaphilippe verleden jaar in de Tour. Oké, hij kwam te kort, maar menigeen had zijn twijfels. Hij kwam toch donders ver met zijn aanvalslustig rijden.
En wie won verleden jaar de Giro.? Carapaz, toch ook geen favoriet voor Roglic en Nibali.
En het jaar 2017? Juist Dumoulin, voor Favorieten Quintana en Nibali.
Dumoulin op dat moment ook geen klimmer van formaat maar meer een tijdrijder

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair