López na behalen eindpodium: “Het was alles of niks”

Door , zondag 16 september 2018 om 10:20
López na behalen eindpodium: “Het was alles of niks”

foto: Sirotti

Miguel Ángel López greep weliswaar naast de ritzege op de Coll de la Gallina, de Colombiaan wist wél Alejandro Valverde en Steven Kruijswijk van het podium te stoten in de Vuelta a España. De Colombiaan zag zijn aanvalslust op deze manier worden beloond. “Het was alles of niks. Het podium was mijn enige doel”, aldus de Astana-renner op de ploegsite.

López liet zijn ploeg al vroeg in de etappe op kop rijden, om vervolgens ten aanval te trekken op de Coll de Beixales. “Ik heb er alles aan gedaan om alsnog op het podium te eindigen. Ik heb op de slotklim gewoon zo hard mogelijk gereden, wetende dat ik geen tijd had voor gepoker.”

“Natuurlijk wilde ik de etappe winnen, maar ik kwam in de finale net dat beetje tekort. Ik heb echter alles gegeven, waardoor ik ook niet teleurgesteld kan zijn. De ploeg heeft mij onderweg fantastisch gesteund. We kunnen trots zijn op onze prestatie. Ik geloof pas in het podium als ik in Madrid de finish heb overschreden”, aldus de klimmer.

Podium in twee grote rondes 
De 24-jarige López wist eerder dit jaar al op het podium te eindigen van de Giro d’Italia. Hij moest toen winnaar Chris Froome en Tom Dumoulin laten voorgaan.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Joachim 16 september 2018 om 10:27

Goed gekoerst.

Samlambeej 16 september 2018 om 10:33

Het maximale eruit gehaald mijns inziens. Lopez had net niet dat moordende eindschot in huis wat we vorig jaar gezien hebben. Yates wel, en die zijn tijdrit was ook stukken beter. Dat moet toch beter kunnen? Enfin, twee keer podium in een grote ronde in één seizoen op je 24ste, das toch ook niet misselijk.
Hij is vaak vroeg beginnen koersen (mét zijn ploeg) dus kan ik alleen maar fan zijn.

Djoop 16 september 2018 om 13:22

Astana een van de weinige ploegen die zijn verantwoordelijkheid nam. En Lopez stelt zelden teleur, zelfs al is de vorm wat minder. Met dit parcours heeft hij denk ik maximaal gepresteerd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair