Longinfectie dwingt Horner mogelijk tot stoppen
zaterdag 12 december 2015 om 09:27

Longinfectie dwingt Horner mogelijk tot stoppen

De vraag of Chris Horner nog een jaartje vastplakt aan zijn carrière hangt af van zijn gezondheid. De inmiddels 44-jarige Amerikaan wil zijn contract bij het continentale Airgas-Safeway dolgraag verlengen, maar moet dan wel zien af te rekenen met een hardnekkige longinfectie. “Als ik weer gezond kan worden ga ik door, anders moet ik iets anders gaan doen”, vertelt de winnaar van de Vuelta van 2013 aan Business Insider.

Horner stond afgelopen seizoen veelvuldig langs de kant vanwege ademhalingsproblemen, hetgeen hij opliep tijdens zijn laatste optreden in de Tour de France in 2014. “Ik wist dat er een bacterie moest zitten en die hebben ze eind oktober eindelijk gelokaliseerd”, vertelt Horner. “Ik heb acht antibioticakuurtjes gekregen en ben nu net klaar met mijn negende. Het is telkens een zwaarder middel dat ik krijg toegediend. Nu precies duidelijk is waar het probleem zit, slaat het hopelijk aan.”

Of de medicijnen effect sorteren, wordt voor Horner cruciaal. “Dit is iets heel anders dan een botbreuk. Als de doktoren mijn longen weer normaal kunnen krijgen en ik heb weer de benen zoals vorig jaar in de Tour of Utah, dan stap ik weer op de fiets en win ik nog een aantal races. Als dat niet lukt, moet ik misschien maar een punt achter mijn carrière zetten.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
12 december 2015 09:33
hopelijk kan hij nog een jaartje zonder gezondheidsklachten rond fietsen, gun hem dat wel ...
12 december 2015 11:34
Ik zou het niet erg vinden als hij stopt, dan kan bazzana een contract krijgen toch!? Al is stoppen om gezondheidsredenen natuurlijk nooit fijn!
12 december 2015 14:40
Ik heb liever Horner in mijn ploeg dan een Bazzana. De beste man heeft nog altijd de kwaliteiten om top-5 te rijden in een Giro of Vuelta. Daar ben ik zeker van. Daarnaast is het ook een fantastische kerel, met gepeperde uitspraken.

Ik snap eigenlijk niet waarom hij zo wordt 'gehaat'. Omdat hij in verkeerde ploegen reed? Pff so what, 50% van het peloton (zo niet meer) zit in hetzelfde schuitje.
12 december 2015 15:24
@Purito, pffff wat een aannames....
12 december 2015 16:21
Tja in het amateur circuit zijn er nog voldoende ouwe rotten die heel goed mee kunnen met de jongeren, ouwe rotten zijn taai. Op prof niveau is het niet zo vanzelfsprekend maar ik vermoed dat het echt wel kan op leeftijd goed presteren. en zolang Horner en consorten rondrijden zijn er nog profs die ouder zijn dan ik: alles kan dus nog! Ik hoop dat hij door gaat tot hij er zelf genoeg van heeft, en dat dat niet beslist wordt door contracten en werkgevers of ziekte.
12 december 2015 19:16
Hopelijk kan hij nog een jaartje blijven, was dit jaar toch weer uitstekend in Utah. Zou jammer zijn zo te moeten eindigen.
13 december 2015 01:40
Whatever... -gaap-

Reacties zijn gesloten.