Loïc Vliegen: “Ik ben gigantisch verbeterd”

Loïc Vliegen: “Ik ben gigantisch verbeterd”

foto: Sirotti

woensdag 2 maart 2016 om 10:31

Loïc Vliegen kreeg in oktober de schrik van zijn leven toen hij hoorde dat er een aangeboren hartafwijking bij hem was geconstateerd en hij direct onder het mes moest. “Maar de dokters vertelden meteen dat het met een operatie op te lossen viel”, vertelt de Belg aan Het Nieuwsblad.

Grotere prestaties
Vliegen maakte in juli 2015 de overstap van BMC Development naar de hoofdtak van de ploeg en reed al enkele klinkende resultaten bijeen. De hartoperatie dreigde roet in het eten te gooien betreffende zijn vliegende start, maar de 22-jarige Waal maakte al in de Dubai Tour zijn rentree. Vanmiddag start hij in Le Samyn en mogelijk laat hij zich daar direct zien. “Het is moeilijk uit te leggen hoeveel beter ik mij nu voel. Maar als ik je zeg dat ik tijdens inspanningen dertig procent meer zuurstof naar mijn spieren kan sturen en ik na een zware inspanning twintig procent beter herstel. Dan zijn dat voor een profrenner gigantische verbeteringen”, aldus Vliegen, die nog niet weet of zijn kracht nu in de Waalse of juist in de Vlaamse klassiekers ligt.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Polleke 2 maart 2016 om 11:56

Amai….hij was al een van de toppers van zijn leeftijdsgenoten….met 30 % er bij…..denk dat iemand hem wat wijs gemaakt heeft, maar allez, hij voelt zich beter, dat is het beangrijkste…..we houden hem in de gaten….

achtpuntzes 2 maart 2016 om 12:27

misschien had de dokter het over zijn hematocriet en heeft Vliegen dat verkeerd begrepen? ;)
ach die procentjes. Kittel verklaarde begin dit jaar dat hij 1000 procent beter was als vorig jaar.

Tutu888 2 maart 2016 om 12:28

Komt toch wel een bijzonder goede generatie aan bij de Belgen: Benoot, Stuijven, De Plus, Edward en Dylan Theuns, Vliegen, Vervaecke, De Tier en nog een sloot aan goede subtoppers en knechten.

Chaba 2 maart 2016 om 12:37

Misschien wat overdreven maar hij is gewoon erg blij dat alles goed is gekomen en in de euforie roept hij wat getallen. Het gaat erom dat hij zich beter voelt want het zou toch mooi zijn als hij zijn potentie kan gaan waarmaken.

Pingdo 2 maart 2016 om 14:52

Hij zit meteen in de kopgroep bij GP Samyn

Peter94 2 maart 2016 om 17:25

Doet Loïc toch netjes in Samyn!

nickdt 2 maart 2016 om 17:27

@Tutu
Dylan Teuns, zonder H.

Coldeportes 2 maart 2016 om 23:01

Zuurstofgehalte (verzadiging) in het bloed is gewoon te meten hoor, dus als dat 30% verbeterd is, dan gaat hij vliegen!! :)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair