Klaas Lodewyck, De Gendt en Wellens, Adriatica Ionica Race

Klaas Lodewyck, De Gendt en Wellens, Adriatica Ionica Race

Klaas Lodewyck - foto: Sirotti

dinsdag 16 oktober 2018 om 18:40

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over ploegleider Klaas Lodewyck en #TheFinalBreakaway van Thomas De Gendt en Tim Wellens.

Klaas Lodewyck naar Deceuninck-Quick-Step

Klaas Lodewijk voegt zich komend seizoen bij de technische staf van Deceuninck-Quick-Step. “Ik ben nog altijd vrij jong, maar wel extreem gemotiveerd voor deze rol”, vertelt de 30-jarige ex-prof in een persbericht. “Ik hoop en geloof dat ik waarde kan toevoegen aan de ervaren groep met ploegleiders en hopelijk kan ik iemand zijn op wie de renners vertrouwen. De laatste vier jaar was ik werkzaam voor BMC. Eerst twee jaar bij de opleidingsploeg, de laatste twee seizoenen bij de WorldTour-formatie. Een geweldige tijd. Maar toen deze kans kwam, moest ik het simpelweg met beide handen aangrijpen.”

De Gendt en Wellens trekken naar de Vogezen

Thomas De Gendt en Tim Wellens zijn op hun terugweg van de Ronde van Lombardije naar België. Dat doen de twee Belgen van Lotto Soudal niet per vliegtuig of auto, maar met de fiets. De Italiaanse koers was voor beiden de laatste wedstrijd van het jaar. Nadien hebben ze alle bagage op hun fiets gedaan en trekken van hotel naar hotel. #TheFinalBreakaway noemen ze het. Na twee dagen zijn beide renners Frankrijk binnengereden. Dinsdag trekken ze vervolgens door naar de Vogezen.

Adriatica Ionica Race verplaatst op de kalender

De tweede editie van de Adriatica Ionica Race is verplaatst op de kalender. Op de website van de Lega del Ciclismo Professionistico – de Italiaanse wielerbond – staat dat de vijfdaagse rittenkoers volgend jaar in juli zal worden gehouden.

De eerste editie – gewonnen door de jonge Colombiaan Iván Ramiro Sosa – werd nog verreden van 20 tot en met 24 juni. Nu staat de wedstrijd van 23 tot en met 28 juli op het programma, gelijktijdig met de Tour de France.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Tom Rey 16 oktober 2018 om 14:32

Twee bijna clickbait vergissingen (grapje, redactie) voor de prijs van 1. Denk je eerst dat Lodewijk weer renner wordt en daarna dat Wellens en de Gendt naar een nieuwe ploeg genaamd Vogezen gaan.. en dan het besef.

xistnc 16 oktober 2018 om 19:09

Die pizza van gisteren heeft Wellens zichtbaar goed gedaan.

Zou hij dit ritje ook steeds achter de motor rijden?

JaBo 16 oktober 2018 om 19:20

Denk het wel en de motard heet de Gendt.

Nelson 16 oktober 2018 om 19:46

Het zit sommige mensen precies hoog dat Wellens een prima seizoen achter de rug heeft.

west 16 oktober 2018 om 20:27

Hoeveel bagage moet je meeslepen als je van hotel naar hotel fietst? Paar slippers, tandenborstel en een pyjamabroek?

Mwielerfan 17 oktober 2018 om 14:08

Jij zit altijd meteen alleen in je pyjama broek nadat je je wieler outfit uit hebt?

Jacco van Stierop 16 oktober 2018 om 21:23

De ‘Lega del Ciclismo Professionistico’ is een organisatie die het Italiaanse professionele wielrennen in ruime zin coördineert. Zo houdt ze zich o.a. bezig met een evenwichtige kalender van de profwedstrijden; wedstrijdorganisatoren zijn dan ook vertegenwoordigd in dit lichaam.
Het is dus niet de Italiaanse wielerbond, dat is de Federazione Ciclistica Italiana, de FCI.

Headlines

Materiaalzone

Populair