Klaas Lodewyck, De Gendt en Wellens, Adriatica Ionica Race
Klaas Lodewyck - foto: Sirotti
dinsdag 16 oktober 2018 om 18:40

Klaas Lodewyck, De Gendt en Wellens, Adriatica Ionica Race

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over ploegleider Klaas Lodewyck en #TheFinalBreakaway van Thomas De Gendt en Tim Wellens.

Klaas Lodewyck naar Deceuninck-Quick-Step

Klaas Lodewijk voegt zich komend seizoen bij de technische staf van Deceuninck-Quick-Step. “Ik ben nog altijd vrij jong, maar wel extreem gemotiveerd voor deze rol”, vertelt de 30-jarige ex-prof in een persbericht. “Ik hoop en geloof dat ik waarde kan toevoegen aan de ervaren groep met ploegleiders en hopelijk kan ik iemand zijn op wie de renners vertrouwen. De laatste vier jaar was ik werkzaam voor BMC. Eerst twee jaar bij de opleidingsploeg, de laatste twee seizoenen bij de WorldTour-formatie. Een geweldige tijd. Maar toen deze kans kwam, moest ik het simpelweg met beide handen aangrijpen.”

De Gendt en Wellens trekken naar de Vogezen

Thomas De Gendt en Tim Wellens zijn op hun terugweg van de Ronde van Lombardije naar België. Dat doen de twee Belgen van Lotto Soudal niet per vliegtuig of auto, maar met de fiets. De Italiaanse koers was voor beiden de laatste wedstrijd van het jaar. Nadien hebben ze alle bagage op hun fiets gedaan en trekken van hotel naar hotel. #TheFinalBreakaway noemen ze het. Na twee dagen zijn beide renners Frankrijk binnengereden. Dinsdag trekken ze vervolgens door naar de Vogezen.

Adriatica Ionica Race verplaatst op de kalender

De tweede editie van de Adriatica Ionica Race is verplaatst op de kalender. Op de website van de Lega del Ciclismo Professionistico – de Italiaanse wielerbond – staat dat de vijfdaagse rittenkoers volgend jaar in juli zal worden gehouden.

De eerste editie – gewonnen door de jonge Colombiaan Iván Ramiro Sosa – werd nog verreden van 20 tot en met 24 juni. Nu staat de wedstrijd van 23 tot en met 28 juli op het programma, gelijktijdig met de Tour de France.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2018 19:09
Die pizza van gisteren heeft Wellens zichtbaar goed gedaan.

Zou hij dit ritje ook steeds achter de motor rijden?
    16 oktober 2018 19:20
    Denk het wel en de motard heet de Gendt.
    16 oktober 2018 19:46
    Het zit sommige mensen precies hoog dat Wellens een prima seizoen achter de rug heeft.
16 oktober 2018 20:27
Hoeveel bagage moet je meeslepen als je van hotel naar hotel fietst? Paar slippers, tandenborstel en een pyjamabroek?
    17 oktober 2018 14:08
    Jij zit altijd meteen alleen in je pyjama broek nadat je je wieler outfit uit hebt?
16 oktober 2018 21:23
De ‘Lega del Ciclismo Professionistico’ is een organisatie die het Italiaanse professionele wielrennen in ruime zin coördineert. Zo houdt ze zich o.a. bezig met een evenwichtige kalender van de profwedstrijden; wedstrijdorganisatoren zijn dan ook vertegenwoordigd in dit lichaam.
Het is dus niet de Italiaanse wielerbond, dat is de Federazione Ciclistica Italiana, de FCI.

Reacties zijn gesloten.