Lizzie Deignan maakt rentree in Amstel Gold Race

dinsdag 9 april 2019 om 19:36
Lizzie Deignan maakt rentree in Amstel Gold Race

foto: Trek-Segafredo

De rentree van Lizzie Deignan is aanstaande. De 30-jarige Britse – die zeven maanden geleden beviel van haar dochtertje Orla – zal op zondag 21 april aan de start staan van de Amstel Gold Race. “Het is tijd om weer een rugnummer op te spelden”, zo laat ze weten via Twitter.

De voor Trek-Segafredo uitkomende Deignan reed eind 2017 haar laatste wedstrijd. Na het WK in het Noorse Bergen koos ze echter voor het gezinsleven. Zo kreeg ze samen met voormalig Sky-renner Philip Deignan een dochtertje. Maar nu is het dus weer tijd voor de koers.

“Het is de afgelopen zeven maanden echt een rollercoaster geweest, maar ik ben nu weer klaar om te koersen. Mijn eerste wedstrijd is de Amstel Gold Race. Ik kijk er echt naar uit om weer te beginnen, om onderdeel te zijn van Trek-Segafredo”, aldus Deignan, die sneller terugkeert dan verwacht.

Sneller terug dan verwacht 
“Ik zal niet koersen tot aan juni. Het kan dat ik meer voortgang boek dan verwacht, maar ik ga me niet haasten. Het doel is het WK wielrennen, thuis in Yorkshire”, zo liet ze eind vorig jaar nog weten. Deignan wil naar eigen zeggen nog twee jaar koersen. “Ik wil nog één keer gaan voor Olympisch goud.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone