Lizzie Deignan keert terug na zwangerschap: “WK in Yorkshire is het doel”

vrijdag 2 november 2018 om 18:08
Lizzie Deignan keert terug na zwangerschap: “WK in Yorkshire is het doel”

foto: Trek-Segafredo

Lizzie Deignan – meisjesnaam Armitstead – is één van de gezichten van de nieuwe vrouwenploeg van Trek-Segafredo. De 29-jarige Britse is nog maar vijfenhalve week bevallen van haar dochter Orla, maar was vandaag gewoon present tijdens de presentatie van de tenues van haar nieuwe ploeg; na zes seizoenen bij het Nederlandse Boels-Dolmans vond ze het immers tijd voor een nieuwe uitdaging. “Ik kijk er erg naar uit. Ik reed zoveel jaar bij dezelfde ploeg en ik voelde dat ik moest veranderen.”

Ze is alvast onder de indruk van de infrastructuur van de ploeg. “Iedereen achter de schermen is erg inspirerend. Het bevalt me tot nu toe prima.” Ook denkt ze dat het een voordeel is dat de ploeg bestaat uit een mannen- en vrouwentak. “We delen dezelfde trainingskampen, infrastructuur en staf. Ik denk dat het goed is. We hoeven niet hetzelfde budget, als we maar hun faciliteiten kunnen gebruiken. En hopelijk kunnen we de mannen een beetje competitie geven.”

Ze kijkt uit naar de samenwerking met haar nieuwe ploeggenotes, onder wie Elisa Longo Borghini. “Zij is een renster met wie ik kan schakelen in de klassiekers. Als we samen in de finale van een koers rijden, lijkt me dat een aangename combinatie.”

WK wielrennen in Yorkshire
Deignan pakt binnenkort haar training weer op. “Maar ik zal niet koersen tot aan juni. Het kan dat ik meer voortgang boek dan gedacht, maar ik ga me niet haasten. Het doel is het WK wielrennen, thuis in Yorkshire.” De mondiale titelstrijd eind september 2019 staat met rood omcirkeld in haar agenda. “Ik ken het parcours als mijn broekzak en het thuisvoordeel wordt geweldig. Ik ga de route net zo lang verkennen tot ik de juiste plek voor mijn beslissende aanval vind.”

Ze wil nog twee jaar koersen en een kroon op haar carrière zou de Olympische titel zijn, geeft ze aan. “Ik wil nog één keer gaan voor Olympisch goud. Als ik zilver pak, is dat natuurlijk ook niet slecht. Rio ging niet volgens plan (ze eindigde als vijfde, red.), maar ik zou mezelf die mogelijkheid in Tokio nog gunnen”, besluit ze.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone