Limburgse gemeenten gaan samenwerken om NK naar Limburg te halen
De Cauberg - foto: Cor Vos
woensdag 22 juli 2020 om 10:00

Limburgse gemeenten gaan samenwerken om NK naar Limburg te halen

Zes Limburgse gemeenten gaan samenwerken om het Nederlands kampioenschap wielrennen naar Limburg te halen. Dat meldt De Limburger. De Cauberg, Lange Raarberg en het Drielandenpunt worden overwogen als aankomstplaats.

Voor de organisatie van het NK is 250.000 euro per jaar begroot. Er wordt gewerkt aan een driejarenplan waarin de zes gemeenten samen optrekken.

Het initiatief ontstond nadat de KNWU het plan lanceerde om een NK in Zwitserland te organiseren. Het laatste NK Wielrennen in Limburg was in  2013. Johnny Hoogerland veroverde toen in Kerkrade de nationale titel.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2020 10:45
Heel graag, in Limburg zijn toch de mooiste wedstrijden te zien.
    22 juli 2020 13:06
    Ja zolang ze maar naar de gemeente Meersen (lange raar berg) of de gemeente Vaals (drielandenpunt ) gaan vindt ik het goed
    Een keer per jaar die ellende van AGR voor de deur vind ik genoeg(al hoewel we misschien dit jaar geen last er van hebben ,als je ziet hoe er in Valkenburg netjes de 1,5 meter gehanteerd word dan zit het in oktober weer op slot). zolang is het al niet meer zo druk geweest in dat dorpje onder aan de berg dus kijk ik er niet raar van op als er in oktober weer een verbod is op (sport) manifestaties
    22 juli 2020 18:23
    John is geen wielerliefhebber, zoveel is duidelijk.

Reacties zijn gesloten.