Ligtlee hoopt WK Baanwielrennen te halen

Door , maandag 13 maart 2017 om 17:41
Ligtlee hoopt WK Baanwielrennen te halen

foto: Sirotti

Komende maand staan in Hongkong de wereldkampioenschappen baanwielrennen op het programma. Olympisch kampioene Elis Ligtlee weet nog niet of ze daar bij kan zijn. Ze maakte pas het afgelopen weekend haar rentree na Rio de Janeiro. Op haar eigen website blikt ze terug.

Klaarstomen
Ligtlee moest na de Spelen lang revalideren van een knieblessure. “Omdat ik sinds twee weken weer volledig mee mag mee trainen was dit voor mij ook eindelijk de mogelijkheid om weer deel te nemen aan wedstrijden”, schrijft ze. “Terugkijkend op het toernooi denk ik dat ik best tevreden mag zijn met de snelste tijd op de teamsprint, de snelste tijd op de 200 meter en de uiteindelijke derde plaats op de individuele sprint. Het was heel fijn om weer wedstrijden te kunnen fietsen, maar fysiek was het nog wel best zwaar. Ik zal hard moeten werken om het WK in Hong Kong te halen, maar ga er alles aan doen om dit te laten lukken.”

Laatste toernooi met Wolff
Eerder vandaag werd bekend dat bondscoach René Wolff de bond na dat WK gaat verlaten. Ligtlee vreesde daar in november al voor. “Ik ben echt bang dat als René weggaat, het niet meer zo wordt als dat het was”, zei Ligtlee destijds. “Wij hebben met z’n allen heel veel aan René te danken, mijn gouden medaille op de keirin in Rio de Janeiro komt echt deels door hem. Ik hoop dat ze (de KNWU, red.) dat gaan inzien.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Chaba 14 maart 2017 om 07:33

Ja een vervelende blessure en toch wat decompressie na de OS wel te begrijpen is. Maar een WK halen is wat anders mee willen doen voor de overwinning. Denk dat het daarom niet veel gaat worden in Hong Kong.

Headlines

Materiaalzone

Populair