Lieuwe Westra: “Vandaag de eerste test”

Lieuwe Westra: “Vandaag de eerste test”

foto: Marcel Koch

woensdag 9 maart 2016 om 10:12

Lieuwe Westra verkeert naar eigen zeggen in bloedvorm. De 33-jarige renner van Astana hoopt woensdagmiddag in Parijs-Nice met de besten mee te kunnen op Mont Brouilly, de slotklim. “Na vandaag weten we meer”, vertelt Westra in WielerFlits Live #7

Koers naar huis
Voor de geboren Fries is Parijs-Nice niet alleen de Koers naar de Zon, maar ook de koers naar huis. Westra woont immers in Monaco, dat op een steenworp afstand ligt van de Col d’Eze en Nice. “Na vandaag is het wachten tot het weekend (met onder meer de Mont Ventoux op het programma, red.), totdat ik vlak bij mijn huis ben. Daar ken ik de wegen en gaan we zien wat er écht in het vat zit. Maar ik denk dat alles wel oké is. Ik zit heel dicht tegen het niveau aan wat ik hier in 2012 had.” Toen werd Westra in dienst van Vacansoleil-DCM tweede in het eindklassement, op acht seconden van de dat jaar oppermachtige Sir Bradley Wiggins.

Dit artikel delen:

14 Reacties

batchieboy 9 maart 2016 om 11:10

Ik laat me positief verrassen.

Tutu888 9 maart 2016 om 11:27

@batchieboy
Zijn we nog niet genoeg “positief” verrast in het wielrennen…

Tsjoep 9 maart 2016 om 11:36

@Tutu, uithoudingsvermogen is het nu toch?

Marathoner 9 maart 2016 om 11:53

‘Bloedvorm’ is tegenwoordig ook een mooi woord om te gebruiken in de wielrennerij.

biazzi 9 maart 2016 om 12:12

Ik denk dat Contador hier wint! Jullie??

maklukzat 9 maart 2016 om 12:21

Slagter lijkt me ook kanshebber. En natuurlijk Dumoulin.

TomVD 9 maart 2016 om 12:24

Ik kan me vergissen, maar Contador geeft me voorlopig geen te sterke indruk. Gisteren ook weer wat tijd verloren zelfs. Op mij maken Thomas, Dumoulin en Izagirre de beste indruk voor het klassement, al zijn er vandaag wel meer die nog zullen kunnen meedoen voor de ritzege. Als ik 1 man moet aanwijzen voor vandaag denk ik Thomas.

biazzi 9 maart 2016 om 12:26

Mooie analyse Tom! Wat denk je van Bardet? Is Thomas top?

TomVD 9 maart 2016 om 12:35

Ik baseer me dan vooral op het feit dat ik Thomas wel erg sterk vond in Algarve, was daar nog net iets beter dan Izagirre. Denk wel dat Izagirre nog net iets beter is geworden inmiddels, bewijs is ook z’n nipt betere tijdrit tov Thomas terwijl dat in Algarve nog omgekeerd was. Maar Thomas lijkt me op een aankomst als deze over een beter eindschot te beschikken. En met Bardet ben je nooit klaar… staat al wel wat secondjes achter dus zou er idd ook niet verschieten als hij daar vandaag al weer enkele van wil proberen goedmaken. Zou dus ook zomaar kunnen!

albertooo 9 maart 2016 om 13:07

@TomVD
Hetzelfde werd over Contador gezegd in 2011, de aankomst bergop voor hij op de Etna alles op een hoop reed. Hij is simpelweg niet gemaakt voor aankomsten zoals die van gister.

Bettinwel 9 maart 2016 om 13:56

En wie kwam daar in 2012 ( zo lang alweer!) uit de nevel in het licht van de koplampen? Het is geen vliegtuig, het is geen raket, het is…. het is….. Us Lieuwe!!! Ik vloog uit mijn stoel en gooide de trappist omver….

Hoop op een herhaling, eventueel met Dumoulin in de rol van Sir Bradley.

KRP 9 maart 2016 om 14:22

@albertoo
Hoe fantastische renner ook de echte gloriedagen van contador zijn wel over. Hij mag me verassen graag zelfs!

chi666 9 maart 2016 om 14:24

Westra viel me al op in de proloog ook. Erg sterk. Dumolin kan zeker wat, maar ik weet niet of die al wil gaan. Ik zie hem meer volgen vandaag om de een of andere reden. Thomas weet je het nooit, Algarve reed hij goed, maar minder dan vorig jaar. Toen was hij oppermachtig op Foia (en dat is een beest hoor). Ik dacht dat hij misschien later wil pieken i.v.m. de klassiekers.

Slagter moet dit ook zeker aankunnen, maar daarvan kan ik nooit goed inschatten hoe goed hij nu is.

albertooo 9 maart 2016 om 17:35

@KRP
Niet zo snel conclusies trekken, drie jaar geleden is Contador ook al afgeschreven.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair