Leukemie vastgesteld bij voormalig Tourwinnaar Greg LeMond

maandag 6 juni 2022 om 10:33
Leukemie vastgesteld bij voormalig Tourwinnaar Greg LeMond

foto: Cor Vos

Voormalig beroepsrenner Greg LeMond heeft in een verklaring op zijn website bekendgemaakt dat bij hem leukemie is vastgesteld. De 60-jarige Amerikaan, de winnaar van twee WK’s en de Tours de France van 1986, 1989 en 1990, voegde daaraan toe dat het een behandelbare en niet levensbedreigende vorm betreft.

LeMond had al een paar weken last van vermoeidheid, waarna hij zich liet onderzoeken. Na een aantal tests en een beenmergbiopsie, die vorige week werd uitgevoerd, kreeg hij voorbije vrijdag de diagnose. “Gelukkig is het een type kanker dat behandelbaar is, en het is een type leukemie dat niet levensbedreigend of invaliderend is”, schrijft de Amerikaanse oud-renner die deze week aan zijn behandeling begint.

“Niemand wil ooit het woord kanker horen, maar toegegeven, het is een hele opluchting dat ik nu weet waarom ik me zo slecht voelde. Over een paar weken zou ik me beter moeten voelen en in de nabije toekomst zal mijn dagelijkse schema slechts een beetje worden aangepast. Men heeft mij gezegd dat ik over een paar maanden aan het revalideren zou moeten zijn. De prognose op lange termijn is zeer gunstig”, aldus de drievoudige Tourwinnaar.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Vrouw 6 juni 2022 om 10:35

Potverdikkie:( beterschap greg

josi 6 juni 2022 om 10:47

Vervelend nieuws, maar gelukkig is het behandelbaar.

Beer 6 juni 2022 om 12:15

Na Slaying The Badger, nu Slaying The Cancer. Duimen voor Greg.

Turtlehead 6 juni 2022 om 12:28

Beterschap. Beetje cynisch dat er een ‘gerelateerd’ artikel onder staat waarin WF-columnist Johan B. iets vaags mompelt over cortisonen-gebruik in de Franse ploegen van Lemond. Laten cortisonen nou één van de middelen zijn die ontstekingen bij leukemiepatiënten tegengaan….

Al Phila 6 juni 2022 om 14:12

JB had er ook helemaal geen verstand van. Daarvoor had hij doktoren in dienst (net als vrijwel elke andere ploeg).

Ik mag Lemond niet, maar hoop voor hem dat zijn genezing snel plaats vindt.

Jacco van Stierop 6 juni 2022 om 15:07

Lijkt niet op de wereld te zijn gezet om eens flink feest te laten vieren. Nochtans nooit op mij een meelijwekkende indruk gemaakt, lijkt zijn kruis op berustende en bescheiden wijze te dragen.
Ik wens hem veel sterkte.

re-cycle 6 juni 2022 om 16:12

dit bericht doet mij gelijk denken aan zijn tijdgenoot en tevenstrever fignon, niet meer onder ons…

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone