Leopard Pro Cycling versterkt zich met Kevin Inkelaar

donderdag 16 december 2021 om 18:37
Leopard Pro Cycling versterkt zich met Kevin Inkelaar

foto: Cor Vos

Kevin Inkelaar zal volgend jaar koersen voor de Luxemburgse continentale wielerploeg Leopard Pro Cycling. De 24-jarige klimmer kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Bahrain Victorious, maar wist door omstandigheden niet te overtuigen op het hoogste niveau.

Leopard Pro Cycling had eigenlijk een andere (ex-)WorldTour-renner op het oog. De ploeg had al een overeenkomst met Barnabás Peák, maar de jonge Hongaar kon alsnog een contract tekenen bij Intermarché-Wanty-Gobert. Leopard besloot snel te schakelen en Inkelaar te benaderen. De Nederlandse klimmer heeft nu voor een jaar getekend bij de continentale formatie.

Terugkeren op WorldTour-niveau
“Ik ben erg blij dat ik in 2022 deel mag uitmaken van deze ploeg”, laat Inkelaar weten in een persbericht. “Ik ben er zeker van dat dit de perfecte plek is om te werken aan mijn grote doel: terugkeren naar het hoogste niveau in de wielersport. Voor komend seizoen is het belangrijk om me weer terug te knokken en mijn oude niveau te halen. Dan zullen de resultaten vanzelf volgen. Ik weet zeker dat een terugkeer op WorldTour-niveau realistisch is.”

Inkelaar wist in de beloftencategorie indruk te maken in de zwaardere klimkoersen. Zo wist hij voor zijn overstap naar de profs ereplaatsen te behalen in de Giro della Valle d’Aosta Mont Blanc (derde) en de Tour Alsace (vierde). Daarnaast boekte de Zuidlander een prestigieuze ritzege in de eerstgenoemde ronde. Inkelaar wist zich zo in de kijker te fietsen bij (toen nog) Bahrain-McLaren en hij tekende als neoprof een contract voor twee seizoenen.

Kevin Inkelaar in zijn eerste jaar voor Bahrain – foto: Cor Vos

Inkelaar slaagde er vervolgens echter niet in om een onuitwisbare indruk achter te laten in het tenue van de ploeg uit het Midden-Oosten. In 2020 gooide het coronavirus deels roet in het eten en dit jaar kwam hij, mede door ziekte en blessureleed, tot slechts zestien koersdagen. In augustus liep hij bij een val in de Bretagne Classic-Ouest France nog meerdere ribbreuken op.

De selectie van Leopard Pro Cycling bestaat volgend jaar uit twaalf renners: Inkelaar, Benjamin Boos, Louis Coqueret, Colin Heiderscheid, Johannes Hodapp, Arthur Kluckers, Elias Maris, Cedric Pries, Tim Torn Teutenberg, Mats Wenzel, Justin Wolf en Jarno Mobach, de tweede Nederlander in de selectie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 16 december 2021 om 19:03

Mooi dat hij kan blijven koersen en Maas heeft laten zien dat je de sprong kunt maken vanaf dit team
En Ben Boos. Ik ben nu al fan.

Romāns Vainšteins 16 december 2021 om 20:12

Benny, voor vrienden.

Aart van Woud 17 december 2021 om 06:43

Tim Torn Teutenberg heeft ook wel een goeie ring to it.

Drossard Kudus 16 december 2021 om 20:00

Prima ploeg lijkt me zo. Stap terug zat er helaas wel aan te komen voor Inkelaar. Leopard is altijd wel van het hogere niveau onder de continentale ploegen en rijdt bovendien een programma dat beter op zijn kwaliteiten aansluit dan de meeste Nederlandse ploegen.

Hopelijk komt het talent er weer uit. Had niet door dat hij alweer 24 is, had hem toch nog wat jonger ingeschat.

lo squalo dello Stretto 16 december 2021 om 20:11

Niet alles bij Bahrein verandert in goud

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair