Leknessund ontsnapt aan boete in Alkmaar: “Ze waren juist heel behulpzaam”

Leknessund ontsnapt aan boete in Alkmaar: “Ze waren juist heel behulpzaam”

Andreas Leknessund - foto: Giro Valle d'Aosta 2018

donderdag 8 augustus 2019 om 12:00

Andreas Leknessund werd – zonder dat hij het wist – de laatste uren een aantal keer gedeeld op Twitter. De jonge Noor – die vanaf 2021 uitkomt voor Team Sunweb – verkende gisterenavond de tijdrit van het EK in Alkmaar, toen hij werd staande gehouden door de stadswacht. Dat werd vastgelegd en op Twitter geplaatst. De jongeling moet er desgevraagd hard om lachen.

“Ik was op zoek naar ons hotel”, legt hij uit aan WielerFlits. “Ik reed een straat in waar ik niet mocht fietsen. De handhavers lieten me stoppen en vertelden me daarna waar ik naartoe moest. Ze waren erg aardig en behulpzaam! Ik begrijp nu dat er in Nederland veel regels voor fietsers zijn, dus voor iemand zoals ik ben – die dat niet gewend is – is dat niet zo gemakkelijk. Maar toen ze het eenmaal uitgelegd hadden, was het duidelijk. Sterker nog: ik ben onder de indruk van wat voor goede faciliteiten er hier voor renners en fietsers zijn!” Zelf zag hij de lol er ook wel van in. Op Twitter schreef Leknessund over het voorval: “Ontsnapt aan een boete”.

Dit artikel delen:

4 Reacties

havana 8 augustus 2019 om 12:11

Als ik.

0
vanSpringel 8 augustus 2019 om 12:29

Ben je gisteren ook aangehouden door de stadswacht ?

0
Onie 8 augustus 2019 om 12:33

Nette afhandeling van de BOA’s. Foto zegt dus gelukkig niet alles.

0
vanSpringel 8 augustus 2019 om 12:50

Die 2 stadswachten zijn gewoon benieuwd naar zijn advies welke renners te tippen als winnaars tijdens de EK op Unibet. Fakenieuws.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone