Lefevere woest: “VRT bevoordeelde Van Avermaet”

Lefevere woest: “VRT bevoordeelde Van Avermaet”

foto: © Etixx - Quick-Step / Tim de Waele

donderdag 24 maart 2016 om 09:21

Patrick Lefevere was tijdens Dwars door Vlaanderen blij dat Greg Van Avermaet net voor de streep werd teruggepakt. De excentrieke Belgische teammanager van Etixx-Quick-Step wist namelijk niet wat hij zag, in de finale. “Dit was pure koersvervalsing!”, briest hij tegen Het Laatste Nieuws.

Motor van de VRT
“De VRT mag dan wel fan van Van Avermaet zijn, dit was er over”, gaat Lefevere verder. “Pas op, ik heb niets tegen Greg. Het is een wereldtopper. En hij heeft er ook niet zelf om gevraagd. Maar camera’s moeten achter een aanvaller rijden, niet ervoor. Niki Terpstra reed in de achtervolging snoeihard. Hij duwde naar eigen zeggen 450 Watt en toch liep Van Avermaet uit van twaalf naar achttien seconden. Het is aan de regulator op de motor om in te grijpen. Gelukkig is Van Avermaet alsnog ingelopen, anders was ik nog meer pissed geweest.” Frank Hoste was regulator van dienst en gaf aan wel degelijk te hebben ingegrepen. “Dat Terpstra 450 watt duwde? Misschien deed Van Avermaet dat ook, hé. Gezien hoe die op Nokereberg demarreerde?”, countert hij.

Dit artikel delen:

46 Reacties

vlek 24 maart 2016 om 09:25

Het was er in het begin van zijn aanval inderdaad wat over, maar Lefevere is echt de laatste die hier een punt van moet maken. Hij heeft aan deze praktijken over de jaren onder aan de streep met afstand de meeste voordeel gehad. Of hij had er veel eerder een punt van moeten maken, of nu ook niet.

Anders de volgende koers zijn huisfotograaf nog eens zijn kunstje laten flikken…

Laatste man 24 maart 2016 om 09:25

Ah een klagende Etixx persoon en teleurstelling bij Gesink. WF stuwt de reacties zo lekker omhoog ;)

Lefevre. Eén van de redenen waarom ik zo weinig met Etixx heb, ondanks een aantal renners. Nare man. Over gister gelijk, maar nogal hypocriet alleen..

achtpuntzes 24 maart 2016 om 09:28

lefevre heeft hier helemaal gelijk, ook ik wist niet wat ik zag. motards die dit soort kunstjes flikken uit koers halen en niet meer oproepen voor de volgende wedstrijd. na MSR was er discussie over terugkomen in het peloton door middel van stayeren na val/pech, en nu stayeren ze gewoon in volle finale in de aanval achter de motor!

Spinergy 24 maart 2016 om 09:29

Hij zal zich vooral afvragen: wat heeft Greg dat mijn renners niet hebben momenteel.. amai..

SoloSlim 24 maart 2016 om 09:29

Hij heeft toch een punt, niet?
Er waren er hier gisteren een aantal aan’t klagen dat het erover was en nu Lefevre het zegt krijgt hij weer het label van “Nare Man”.

etixstep 24 maart 2016 om 09:34

Een man met een mening en meestal juist

Knaljaas 24 maart 2016 om 09:38

Hij geeft ook telkens zulke reacties omdat de journalisten ernaar vragen. Denk dat heel wat andere ploegleiders ook wel eens zullen vloeken op motoren… maar dit geraakt dan gewoon niet in de media.

tylerhamilton 24 maart 2016 om 09:40

Normaal zeker geen fan van Lefevre of zijn ploeg, maar hier heeft hij wel een punt. Het waren haast italiaanse taferelen.

John hiatt 24 maart 2016 om 09:42

De laatste die hier wat van moet zeggen is deze man. Een van de grootste minkukels die er in het wielrennen rondloopt. Wat overigens niet wegneemt dat Greg inderdaad gestayerd werd door de motor. Maar dat gebeurt vaker bij Belgen in België.

vlek 24 maart 2016 om 09:44

Hij heeft zeker een punt, maar dat zou hij ook gehad hebben in al die jaren dat de VRT een andere lieveling had. Om over situaties als die in De Panne van jaren terug maar te zwijgen; dat was met afstand het dieptepunt van dit soort praktijken.

SoloSlim 24 maart 2016 om 09:44

@ john hiatt
zonder mannen als Lefevre zouden er veel minder wielerploegen zijn.
En hij heeft het wielrenner helpen groot houden in Belgie.

John hiatt 24 maart 2016 om 09:48

@soloslim

Daarom mag ik toch nog wel een mening over deze man hebben? Regelmatig wangedrag van renners van zijn ploeg binnen en buiten de koers. Altijd afgeven op anderen als zijn renners verliezen. Heb er niks mee.

Chaba 24 maart 2016 om 09:48

Natuurlijk mag hij hier wel wat van zeggen. Het is toch gewoon waar dat Greg een voordeel had door de motor. Dat je de reactie niet los kan zien van de persoon zegt ook een hoop.

zotvankoers 24 maart 2016 om 09:52

Ook al heeft hij gelijk, denk toch dat er frustratie in zijn stem zit. Ze hebben al veel overwinningen gepakt maar in wat voor lefevre de belangrijkste koersen altijd zijn geweest, de (semi-) klassiekers loopt t vooralsnog voor geen meter. Ze hollen constant achter de feiten aan. Gisteren in zo’n uitgebreide kopgroep enkel maes mee is mager. Dan terpstra opofferen om terug te komen op greg en dan Gaviria die toch nog te kort komt na n harde koers. En dan wetende dat diezelfde Gaviria misschien wel een once in a Lifetime kans op milaan san remo heeft laten liggen. Want zulk n grote groep zal niet gauw meer samenzitten op de top van de poggio

Fretteketet 24 maart 2016 om 09:53

Greg is gewoon een beest!

Tuubke 24 maart 2016 om 09:54

Iedereen mag hier wat van vinden, ook Lefevere. Er was namelijk wel degelijk sprake van koersvervalsing, dat is ook hier door meerdere personen terecht gesignaleerd. En Hoste vond het niet voor niets ook reden om in te grijpen.

WillieCentoUno 24 maart 2016 om 10:06

Hij heeft meer dan gelijk, ik wist ook niet wat ik zag in de finale….ik vind Greg een topper maar winnen was gisteren not done geweest…

LaurentJalabert 24 maart 2016 om 10:25

Ach.. Goede training voor Terpstra in ieder geval.

SoloSlim 24 maart 2016 om 10:41

En vanaf nu drones gebruiken om alles te filmen :D

Gelei 24 maart 2016 om 10:41

Het viel me ook op maar er zijn al frappantere gevallen geweest. Ach coaches/managers in alle sporten ter wereld moeten maar eens beseffen dat “scheidsrechterlijke” dwalingen zich op het eind gewoon uitvlakken: je wint er evenveel keer bij als dat je erdoor verliest. Wees dan ook consequent en stel ook aan de kaak als je er voordeel uit haalt.

john 24 maart 2016 om 10:42

Och deze vent begint een beetje zielig te worden, en wat had hij te klagen als die ier niet gewonnen had in Catalunya ,oh ja dat er nog sneeuw langs de weg was

vlek 24 maart 2016 om 10:44
Quote:
Ach coaches/managers in alle sporten ter wereld moeten maar eens beseffen dat “scheidsrechterlijke” dwalingen zich op het eind gewoon uitvlakken: je wint er evenveel keer bij als dat je erdoor verliest.

Daar ben ik het volledig mee eens. Hoogst irritant, die Morinho-achtige figuren die voor de camera staan te klagen over een niet gegeven penalty terwijl er in dezelfde wedstrijd aan de andere kant twee over het hoofd zijn gezien..

TykkeThor 24 maart 2016 om 10:46

@John hiatt

Dus omdat het bij andere Belgen ook gebeurt is het niet erg?

Kingstown 24 maart 2016 om 10:49

Ik vraag me af waar men de woorden “woest” en “briest” vandaan haalt.
Ongenoegen uiten staat niet gelijk aan woest zijn en briesen.

Blijkbaar is er iemand die het nuttig vindt om tendentieus aan beeldvorming te doen middels het verzinnen van woorden. Havo-4 schoolkrant taferelen.

elander 24 maart 2016 om 10:51

Zijn er momenten waarop Levevere niet woest is, begin ik mij af te vragen ;-)
De beelden vanop de motor gaven inderdaad de indruk dat de motor heel kort op GVA zat. Maar wanneer de beelden overgingen op het helikopterbeeld leek dat toch nogal mee te vallen. Ik heb geen helikopterbeelden gezien waar de motor dichter dan 10 meter zat.

Headlines

Materiaalzone

Populair