Lefevere: “Weylandt kan ook in de Tour winnen”

dinsdag 11 mei 2010 om 12:02

Uit de mond van Quick-Step-manager Patrick Lefevere klinkt momenteel niks dan lof over Wouter Weylandt, de sprinter van Quick-Step won gisteren op sublieme wijze de hectische derde etappe van de Ronde van Italië. Tot aan de overwinning moest Weylandt steeds veel kritiek slikken van Lefevere. Dit omdat goede klasseringen uitbleven. “Ik vond het positief dat hij wou antwoorden met de pedalen,” zei de Quick-Step-baas na afloop tegen Sporza over zijn pupil.

Quick-Step draaide een matig voorseizoen en wist ditmaal geen enkele overwinning in een voorjaarsklassieker te pakken. “Een ritzege in een grote ronde is altijd van grote waarde, zeker voor onze ploeg die het de laatste weken niet zo goed doet.”

Volgens Lefevere heeft Welandt nog lang niet zijn plafond bereikt en zit er zelfs winst in de Tour voor de sprinter in. “Iemand die kan winnen in de Vuelta en de Giro, moet dat ook in de Tour kunnen. Ik denk ook dat hij dat kan. Ik denk ook dat de ambities van Wouter hoger reiken dan enkel een ritzege in de Giro. Ik hoop dat dit de start is van iets moois dat nog moet komen.”

De Quick-Step-manager pareert zijn eerdere kritiek enigszins. “Zijn eerste trimester was onvoldoende, maar ik heb toen ook gezegd dat hij nog twee trimesters had om het goed te maken. Ik vond het positief dat hij wou antwoorden met de pedalen. Een renner die praat met de pedalen vind ik leuk. Dat siert Wouter ook. Maar hij moest wakker geschud worden. Na vier jaar als prof moest hij op een hoger niveau rijden. Hij heeft het nu zelf gedaan, dus proficiat voor hem.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair