Lefevere waarschuwt Devolder

zaterdag 27 maart 2010 om 08:10

Wanneer Stijn Devolder volgende week zondag de Ronde van Vlaanderen niet wint heeft hij een groot probleem. Dat zegt zijn ploegmanager bij Quick-Step Patrick Lefevere tegen Het Nieuwsblad. “Als hij volgende zondag de Ronde weer wint, moet ik zwijgen. Anders heeft hij een probleem.”

De eerste maanden van 2010 verliepen voor Quick-Step teleurstellend. Ook in Dwars door Vlaanderen greep het naast de prijzen. “Ik heb zoals iedereen vastgesteld dat het woensdag zwak was,” aldus Lefevere. “Anderzijds heb ik drie miljoen euro minder budget dan vijf jaar geleden, en dat laat zich voelen. Ik ben misschien de heks van de hel van Parijs-Roubaix, maar ik heb geen tovenaarsdiploma.”

Over Devolder is hij niet tevreden. De tweevoudig winnaar van Vlaanderens Mooiste moet vrezen voor zijn contract. “Ik constateer dat Stijn Devolder al twee jaar op rij de Ronde wint, maar daarna een jaar lang een wit blad laat optekenen. Als hij zondag weer wint, moet ik wéér zwijgen. Anders heeft hij een probleem. Dan wens ik hem een najaar à la Philippe Gilbert toe.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone