Lefevere: “Spelen Jungels uit als kopman in de Tour”

Lefevere: “Spelen Jungels uit als kopman in de Tour”

Foto: Sirotti

donderdag 26 oktober 2017 om 10:13

Quick-Step Floors zal moeten herbronnen met het oog op de Tour van 2018. De Belgische sterrenformatie zag zijn twee kopmannen van de voorbije editie, Marcel Kittel en Daniel Martin, andere oorden opzoeken. Dit maakt de weg echter ook vrij voor andere coureurs, aldus teambaas Patrick Lefevere in een dubbelinterview met Sporza.

Een van die renners is Bob Jungels. De nog altijd maar 25-jarige Luxemburger toonde in de voorbije twee edities van de Giro d’Italia dat hij uit het juiste klassementshout is gesneden. In 2016 verraste hij nog enigszins door als zesde te eindigen en de jongerentrui mee naar huis te nemen. Dit jaar bevestigde hij met een achtste eindnotering. Een kers op de taart was zijn ritzege in Bergamo, na een felbetwiste vijftiende etappe.

Reden voor Lefevere om Jungels volgend jaar ook in Frankrijk uit te spelen als kopman voor het klassement. “We hebben Jungels de laatste jaren stilaan op een bepaald niveau gebracht. Iedereen weet dat hij een coming man is. Ik denk dan ook dat we hem volgend jaar voor de leeuwen gaan gooien in de Tour.”

Dit artikel delen:

36 Reacties

schipperaar 26 oktober 2017 om 15:09

@jan
Beiden zijn geen supertalenten maar lijken er hard voor gewerkt te hebben, Bob ziet er nogal welvarend uit in zijn gezicht vergeleken met die twee maar is itgst tot Tom en Froome opgegroeid in de bergen ook al blijft het beperkte hoogte. Misschien wordt er nogal Bourgondisch getafeld bij Patrick.
Dumoulin klimt almaar beter en weegt niet minder dan twee jaar terug, wattage lijkt wel een kleine 10% toegenomen, arbeid adelt.

0
horsm 26 oktober 2017 om 15:20

Goede renner, hoor. Zie ik over twee a drie jaar wel podium rijden.

0
Wortel 26 oktober 2017 om 15:52

Wat betekent ‘herbronnen’ in het Nederlands?

0
Samlambeej 26 oktober 2017 om 16:03

Was te voorspellen. Hopelijk knallen ze in de kasseirit en kunnen ze een keer lekkere waaier trekken. Mits grote verschillen kan top 5.De potentiele winnaars zullen hem en Qs de gele trui gunnen want dan rijdt Qs een halve Tour op kop. Anders Plaats 7tot13. Misschien kan hij aan Dumoulin vragen hoe je van 71 naar 68kg gaat?

0
dikkechaap 26 oktober 2017 om 17:13

@Schipperaar
Hoe kom je erbij dat Dumoulin niet minder weegt dan 2 jaar geleden?

0
schipperaar 26 oktober 2017 om 18:42

@dc
Het oog vd meester maakt het schaap vet natuurlijk maar als je hem een beetje had gevolgd, hij is niet met zijn gewicht bezig zoals ie meeeeeermaals verteld heeft.
Dat ie minder vet heeft wil niet zeggen dat ie kilo's kwijt is, spieren wegen nou eenmaal meer en hij belt vast niet naar wiki om elke maand zijn gewicht door te geven, ook coureurs hebben recht op privacy.

0
Johnny7 26 oktober 2017 om 19:52

Jungels is compleet verpest dit jaar door in het voorjaar als knecht te moeten fungeren. Als ze hier nou eens mee kappen dan maakt hij kans om bergop langer aan te haken door zich hier meer op voor te bereiden.

0
Mwielerfan 26 oktober 2017 om 22:49

Als deze jongen zich a la spilac zou toeleggen op parijs nice, ronde van Zwitserland en andere rondes van een week met niet de allerzwaarste bergen plus tijdrit, wint ie zn hele cariere echt veel.
Maar goed de kleine kans dat hij allerlei la dumoulin net zn gewicht omlaag krijgt zonder veel kracht te verliezen, zal wel ervoor zorgen dat ie daarvoor gaat

0
Mwielerfan 26 oktober 2017 om 22:53

Dat ie niet manisch met z’n gewicht bezig is zegt niet dat ie niet afgevallen is. Hij zegt zelf dat ie het op zijn eigen relaxte manier doet, maar hij zegt nooit dat ie helemaal geen kilos kwijtgeraakt

0
assen 26 oktober 2017 om 23:21

Op het eerste gezicht lijkt Etix flink aan kwaliteit in te boeten met het vertrek van Martin en Kittel. Dat zou zomaar eens flink mee kunnen vallen! Jungels zou een topper kunnen zijn, en vergeet die jonge Spanjaarden niet. En Gaviria is sowieso een completere renner dan Kitte, en ook retesnel.

0
HoofdIsVrij 27 oktober 2017 om 13:10

@Gdeleu
Daar zeg je wat…. Die arme Benoot wordt daar echt totaal verkeerd ingezet. Zal Lambrecht ook over kasseien moeten gaan dokkeren komend seizoen?

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone