Lefevere over Cavendish: “Ik denk na over contractverlenging voor de Tour”

zaterdag 12 juni 2021 om 10:34
Lefevere over Cavendish: “Ik denk na over contractverlenging voor de Tour”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere gaat binnenkort met Mark Cavendish zitten om het te hebben over een contractverlenging. Zoals de ploegbaas er nu over denkt, wil de ploegbaas verlengen met de 35-jarige Brit: “Cavendish verlengen voor de Tour, aan betere voorwaarden. Met het niveau dat hij nu heeft, wil hij nog minstens een jaar doorgaan.”

Lefevere brengt de contractsituatie van zijn renner op in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad naar aanleiding van een diner dat hij vorige week had met Cavendish. Daarin had de Belg aan Cavendish gevraagd of hij nog eens een grote ronde wil rijden. Zijn antwoord: “Aan dit salaris niet, neen.”

Lefevere kan dat wel begrijpen: “Dat kan cynisch klinken, maar ik begrijp zijn standpunt. Mark is 35 jaar en last-minute bij ons in de ploeg gekomen. Van de Tour was op dat moment in de verste verte geen sprake. Hij heeft getekend voor een minimumcontract omdat we minimale verwachtingen hadden.”

“De kaarten liggen nu anders. Zijn niveau is veel beter dan verwacht”, gaat hij verder.  “De Ronde van Turkije is maar de Ronde van Turkije, maar win er maar eens vier ritten. In de Scheldeprijs was Mark nadien ook aan het freewheelen en in de Elfstedenronde was hij zondag in de sprint minstens zo snel als Tim Merlier. Zijn speed heeft Mark nog altijd. Maar ik begrijp dat hij niet zit te wachten op een Tour de France. Voor hem betekent dat rijden met druk, onder het vergrootglas van de media. Als hij ook maar in de buurt komt van een overwinning, begint iedereen over het record van Eddy Merckx. Die heeft 34 ritten gewonnen in de Tour, Mark staat nu op dertig.”

Bennett onzeker voor de Tour?
Deceuninck-Quick-Step heeft wel baat bij een eventuele contractverlenging van Cavendish. Zeker omdat Sam Bennet nog onzeker is voor de Tour de France. “Een plan B als sprinter is er niet echt.  Probleem is dat hij last heeft van een ontsteking van de patellapees en dat zijn hardnekkige blessures. We hebben het eerder meegemaakt met Tom Boonen, Zdenek Stybar en Andrea Bagioli, die er zelfs allemaal aan geopereerd zijn. Haalt Sam de Tour? Op dit moment weten we het niet. Hij moet minstens nog tot maandag rusten.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Turtlehead 12 juni 2021 om 10:42

Heerlijk topic voor de zaterdagochtend. Wat is het toch knap dat hij altijd weer een passende oplossing heeft voor problemen, en geld om renners eerlijk te behandelen.
Een GROOT mens. Amen.

Sagan=hulk 12 juni 2021 om 11:04

Die blessure van Bennett klinkt precies wel behoorlijk serieus.

krypton 12 juni 2021 om 11:11

Het klinkt inderdaad niet alsof Bennett naar de Tour gaat zo.

Koersmaniak 12 juni 2021 om 11:19

Cav is zelf diegene die begon over het record van Merckx. Maar de laatste jaren haalde hij nooit het niveau om mee te spelen om ritwinst in een grote ronde. Dit jaar lijkt hij opnieuw dat niveau te hebben.
Nu Bennett geblesseerd is, Jakobsen nog niet terug is en Hodeg het niveau niet heeft, toch het contract van Cav verbeteren en meenemen naar de Tour.
It’s all about the lead-out #Morkov

xistnc 12 juni 2021 om 11:29

Als Bennett de Tour niet haalt, gaan ze dan wel Morkov en Declerq meenemen? Misschien is het dan een betere optie om Evenepoel een weekje van de Tour te laten proeven en (nog) meer op de aanval en Alaphilippe in te zetten.

dit is mijn achterwiel 12 juni 2021 om 12:13

En weer een stuk met patje en €$£¥

Polleke 12 juni 2021 om 12:46

Snap niet dat hij zoveel aversie opwekt, dit is toch een hele heldere uitleg en natuurlijk gaat het vaak over centen, hij is manager, die gaan daar over nl…

Michelangelo 12 juni 2021 om 13:08

Ik weet niet of Cav blij is dat zijn onderhandelingen via de column in het Nieuwsblad lopen… ik zou het in ieder geval niet op prijs stellen. Maar blijkbaar is dit de Lefevere-way: praten over geld, renners en contracten via zijn column. Fijn en integer heerschap, die Pat L.

dit is mijn achterwiel 12 juni 2021 om 13:58

Dat laatste dus. Ik lees regelmatig wat over/van managers. Het gaat vrijwel nooit over de centen.

dit is mijn achterwiel 12 juni 2021 om 14:00

@polleke. Het is ook wel lekker om je zaterdagochtend-chagrijn af te reageren op die vent. Hij heeft natuurlijk ook prima kanten en kwaliteiten. Zijn team scoort goed. Maar toch is het een uitgesproken figuur en dan vang je veel wind, meestal tegenwind. Want weer leidt to zelfbevestiging en daarna tot nog meer geblaas en tegenwind etc… dankbaar figuur in mijn ogen

Polleke 12 juni 2021 om 15:39

Claro… maar niet alles wat hij met de wereld deelt is automatisch quatsch… in ieder geval boeiender dan de meeste van zijn concurrenten..,

Dikke vrouw 12 juni 2021 om 13:21

Verlengen en meenemen aks Bennett de tour niet kan doen

peervaneynthoven 12 juni 2021 om 13:50

Nadenken? een contradictio voor deze impulsieve kletskous.

hjjanssen1973 12 juni 2021 om 16:23

Zei Lefevre laatst niet “Cavendish wie is dat” ???

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair