Lefevere na aankondiging drie nieuwkomers: “Veel meer moet je van ons niet verwachten”

zaterdag 6 augustus 2022 om 15:01
Lefevere na aankondiging drie nieuwkomers: “Veel meer moet je van ons niet verwachten”

foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl presenteerde afgelopen week officieel drie nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen: Tim Merlier, Casper Pedersen en Jan Hirt. In zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad laat ploegbaas Patrick Lefevere weten dat daarmee de meeste teamwijzigingen reeds bekend zijn gemaakt. Ook vertelt hij dat Dries Devenyns inmiddels – ondanks eerdere twijfels – heeft aangegeven toch door te willen als renner in 2023.

Castelli

“Intussen zijn we 1 augustus gepasseerd en mogen transfers geofficialiseerd worden”, schrijft Lefevere, nadat hij onder andere heeft teruggeblikt op de zege van Remco Evenepoel in de Clásica San Sebastián. “Wij hebben alvast de komst van drie renners aangekondigd – Hirt, Pedersen en Merlier – en veel meer moet je van ons ook niet verwachten.”

Devenyns
“Er zijn maar vijf renners einde contract”, legt Lefevere uit. Hij doelt hiermee op Mark Cavendish, Zdeněk Štybar, Stijn Steels, Dries Devenyns en Yves Lampaert. Niet meegenomen in dit verhaal is Iljo Keisse, die zijn carrière na dit seizoen beëindigt en ploegleider wordt bij Quick-Step Alpha Vinyl. “Cavendish verlaat het team, Keisse stopt, maar Devenyns heeft nu aangegeven dat hij toch verder zou willen doen.”

“Hij is toch de man van Julian, diegene die altijd de gepaste voorzet geeft, en dus een belangrijk iemand”, zegt Lefevere over de 39-jarige Devenyns, die eerder toegaf dat hij twijfelde over het voortzetten van zijn carrière. “Ik wacht nog even af: Dries is eerlijk genoeg om aan te geven of hij er wel of niet nog een jaartje extra bij kan nemen.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Het Belgische Jachtluipaard 6 augustus 2022 om 15:20

Ik ben er zeker van dat er nog minstens een opportuniteit bijkomt.

de allergrootste 6 augustus 2022 om 16:13

Het gerucht gaat dat die opportuniteit Bob Jungels heet.

Bas-r 6 augustus 2022 om 17:28

Spreek ‘Bob Jungels’ op zijn Engels uit, en het is de beste naam van het peloton.

oostrijck 6 augustus 2022 om 15:31

Nog steeds niet rond met Lampaert ? Harde financiële onderhandelingen waarschijnlijk. Stybar zie ik wel vertrekken naar een kleinere ploeg. Of misschien naar DSM ? Zelfs stoppen met fietsen lijkt me een optie.

Wheely 6 augustus 2022 om 16:14

Ik hoop dat Stybar nog een mooie herfst in zijn carrière beleeft bij een andere ploeg. Nog een keer het podium in Roubaix halen vanuit de vroege vlucht zou mooi zijn toch?

Steven_E 6 augustus 2022 om 18:45

Stybar zal een tea

Steven_E 6 augustus 2022 om 18:46

Stybar zal een team zoeken met CX- en MTB-opties. Trek & Alpecin lijken me zeker opties te zijn.

Fact Based Comments 6 augustus 2022 om 16:42

Dat hij dan gewoon zwijgt he !

Limal 6 augustus 2022 om 17:16

Hij heeft elke week een column te vullen… waaruit WF graag artikeltjes puurt, of de inhoud nu interessant is of niet. Klikjes gegarandeerd!

Panache 6 augustus 2022 om 17:04

Wordt dus weer een matig voorjaar. Vlaamsche voorjaar te weinig kwaliteit, tenzij je de Waalse renners naar Vlaanderen schuift en je de heuvelklassiekers dus hypothekeert. Het is een keuze van het team, hopelijk stellen ze de verwachtingen bij en krijgen Asgreen, Lampaert etc geen ladingen onterecht kritiek.

Limal 6 augustus 2022 om 17:45

Tja, wie zou hij kunnen aantrekken om het in de klassiekers in directe duels te kunnen opnemen tegen Wout, Mathieu, Poga en Rogla? De best mogelijke 'transfer' tov dit voorjaar is de terugkeer van een volledig fitte Alaphilippe. Als die vanaf pakweg de RvV meedoet voor de knikkers, dan kunnen ze vanaf daar terug hun geliefkoosde spelletje spelen met o.a. Asgreen, Lampaert en (in de heuvelklassiekers) Evenepoel als sluipmoordenaars. Een sprint-à-deux tussen Van Baarle en Asgreen voor de winst in de Ronde, op korte afstand gevolgd door een trosje 'superkopmannen', ik zie het zomaar gebeuren. Maar zoals PatLef zelf ook al gezegd heeft is het klassiekerlandschap sowieso veranderd – vroeger had QS steeds een bredere kasseikern dan alle anderen, nu zijn er verschillende teams die even goed of (TJV) beter gestoffeerd zijn. Één monument winnen, laat staan meerdere, wordt elk jaar moeilijker. Maar dat wil niet zeggen dat het volgend jaar niet (weerom) kan lukken voor SQS.

plattenband 6 augustus 2022 om 17:48

Bwohh;

zet Alaphilippe, Asgreen, Lampaert, Senechal, Ballerini zonder pech en in uitstekende vorm bijeen in het Vlaamse voorjaar en je hebt volgens mij een ploeg die kan mee doen hoor!

Er is zijn nu eenmaal geen handvol renners internationaal die op hetzelfde niveau fietsen als Van Aert en MVDP. Dus de ploegen die deze renners hebben, zijn in zekere zin sowieso in het voordeel.

Maar als je wil oorlog voeren zijn meerdere kopmannen met kwaliteitsschaal 8 of 9 op 10 misschien van grotere waarde dan één kopman met 10 op 10 en enkele in ondersteuning met waarde 6 of 7.

Alfons Haavers 6 augustus 2022 om 18:22

De vraag is inderdaad wie je kan/kon aantrekken dit seizoen?

Van Baarle misschien, maar als je dan bedragen hoort van 2,2m/jaar… Laat maar naar TJV gaan dan denk ik voor dat geld. Of Küng? Ook zo'n man die in een ideaal scenario wel eens een grote koers kan winnen, maar net als Van Baarle verre van een veelwinnaar.

Pidcock? Die kon bij Ineos vast ook meer vangen, en dat is geen man die in Vlaanderen/Roubaix nu op dat niveau vdP/WvA zit.

De kasseiklassiekers waren jarenlang hét terrein van Lefevere zijn manschappen. Maar dit voorjaar winnen ze met LBL een koers die internationaal gezien waarschijnlijk meer uitstraling heeft dan de Hoogmis.

Wellicht dat Lefevere zich nog steeds beklaagt dat hij van Aert of vdP niet heeft kunnen binnenhalen, maar met de wereldtoppers die hij nu wél in zijn team heeft zitten beseft hij misschien ook dat die 2 kasseiklassiekers niet heilig zijn? En dat je met een wereldkampioen op het internationale wielertoneel meer publiciteit pakt dan met een RVV-winnaar?

Met Alaphilippe, Asgreen en Evenepoel heb je in het voorjaar genoeg kansen om te scoren, van Strade tot Luik. Ik denk niet dat Patje zich in een ego-strijd gaat storten en veel geld gaat verbrassen om absoluut het Vlaamse werk te willen blijven domineren, als de 2 beste renners daarvoor op dit moment in een ander team zitten.

Meer inzetten op de heuvelklassiekers en nog steeds een prima team op de been krijgen met kansen voor het Vlaamse werk, lijkt me op dit moment eigenlijk het beste dat hij kan doen. Met Merlier en Jakobsen kan je dan het jaar door sprinten voor de overwinning en met Evenepoel kan je dan proberen te scoren in rondes van een week en misschien een grote ronde.

Komt er nog een opportuniteit voor het Vlaamse werk langs, zal Patje wel proberen toe te slaan. Maar met de huidige verhitte transfermarkt (en veel teams die nog op zoek zijn naar een grote naam en die stevig willen betalen), lijkt die kans me vrij klein.

En als Alaphilippe zijn hyperfocus op Luik van dit jaar hem slecht is bevallen, kan je ook 1 van de weinigen in het peloton opstellen die (mits hij zijn niveau blijft halen) in de Ronde van Vlaanderen het niveau van Wout en Mathieu kan aantikken.

Alfred Issendorf 6 augustus 2022 om 18:36

Tja, waar gaat het heen? Van Baarle 2 miljoen (of zelfs 2,2 als ik jou mag geloven). Küng 1,5 miljoen. Als ik het lijstje met grootverdieners dat een tijdje geleden is gepubliceerd erbij haal zitten beide heren qua salariëring op het niveau van der Poel of Roglic…

pro Jachtluipaard niet uit Numansdorp 7 augustus 2022 om 13:57

Ik verwacht dat hij zijn irritante smoel houdt.

de allergrootste 7 augustus 2022 om 14:45

Ik, en met mij, vele anderen verwachten af en toe een volwassen reactie. Driewerf helaas.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone