Lefevere: “Kittel zal hier maximaal tien dagen koersen”

Lefevere: “Kittel zal hier maximaal tien dagen koersen”

foto: Marcel Koch

zondag 8 mei 2016 om 09:03

Marcel Kittel, Giroritwinnaar gisteren in Nijmegen, zal de Giro d’Italia niet uitrijden. Dat vertelt Patrick Lefevere aan De Telegraaf. “De Ronde van Frankrijk is ook vrij belangrijk voor ons, hè”, zegt de ploegmanager.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Hij gaat hier zeker niet tot het einde mee”, aldus Lefevere. “Marcel zal hier een week, maximaal tien dagen koersen. Dan taait hij af. De Ronde van Frankrijk is ook vrij belangrijk voor ons hè. Dan gaat hij op hoogtestage en in dan rijdt hij de Ster ZLM Toer, om zich daar klaar te maken voor de Tour.”

‘Hij kan hier drie etappes winnen’
Na de eerste ritzege heerst er bij Lefevere nog niet het gevoel dat deze Giro geslaagd is voor Etixx-Quick-Step. “Het is bekend dat we vrij gulzig zijn”, zegt hij. “Als we kijken naar hoe hij in het verleden twee keer vier ritten in de Tour heeft gewonnen. Wanneer hij die vorm hier ook heeft, kan hij drie etappes winnen.”

Dit artikel delen:

63 Reacties

toke 8 mei 2016 om 13:27

Verplicht uitrijden….Desnoods in een rolstoel.

Senioralex 8 mei 2016 om 13:30

Na 10 ritten heeft hij al heel wat klimwerk meegemaakt,maar dan volgen twee ritten,zo goed als plat,alhoewel met een sterk golvend einde bij rit 11.Na rit 12 gaat hij best naar huis;Twee klimritten volgen en dan de fameuze klimtijdrit naar Alpe di Siusi.Daar gaan er nog meer naar de mama,want er volgen nog meer feestjes bergop….

toke 8 mei 2016 om 13:39

Als Kittel een Nederlander was dan vonden we het allemaal de juiste tactiek

Senioralex 8 mei 2016 om 13:53

De meeste stappen af na de 12e rit.Ze hebben dan reeds een weekje in de bus gezeten voor
de klimritten (geen monsters) en pakten tot slot nog twee platte ritten mee,waarvan er wel één is met een golvende aankomst.Met wat nu volgt wordt de Giro beslecht,met daarbij de dag waar ik naar uitkijk:Rit 15 met de klimtijdrit naar de Alpe di Siusti!

ddb 8 mei 2016 om 13:59

Tjahh sprinters die niet voor de puntetrui gaan zullen massaal afstappen na rit 12. Wat betreft de pooltjes kun je Kittel er beter wel bij hebben denk ik.

Senioralex 8 mei 2016 om 14:01

Sorry,ik herhaalde alles.m’n computer gaat geen 10 dagen wachten denk ik….

kaivandewiel 8 mei 2016 om 14:16

Ik ben erg benieuwd naar de gesprekken tussen Kittel en Lefevre die hier aan ten grondslag hebben gelegen. Kittel zelf was overal vastberaden om uit te rijden en lijkt te zijn teruggefloten.

Lefevre lijkt me echter een man die ietwat van de oude stempel is. Hij haalt Cavendish als voorbeeld aan, maar ik kan me een Giro herinneren waarin Cav met de puntentruj en 3 (?) etappes aan de haal ging en er in de Tour ook nog eens twee won. De beste man is ook nog steeds van mening dat Etixx een heel goed voorjaar heeft gekoerst en dat Stannard nooit verslagen had kunnen worden in de Omloop vorig jaar.

Verder lijkt me deze Giro juist minder zwaar dan normaal en kan Kittel de bergen als mini “hoogtestage” gebruiken. Lijkt me, ald fanatiek beoefenaar van atletiek, altijd beter conditie op te doen in wedstrijdverband.

Tot slot vind ik het opvallend dat Trentin dan gisteren meesprintte. Stel hij wordt de sprinter als Kittel weg is, dan heeft hij al teveel punten verloren om voor het rood mee te doen. En nu leek het er toch sterk op dat hij punten voor de neus van Kittels concurrenten in de rode trui wilde wegsnoepen.

Als fan zou ik het eeuwig zonde vinden als deze beste sprinter ter wereld de koers verlaat.

Met het oog op de poule, waar ik een van de vele Kittelaars ben, denk ik overigens nog steeds dat zijn keuze loont. Ik heb vrijwel alle theorieën op dit blog gelezen en mensen hebben er zeker goed over nagedacht. Voor mij is het echter heel simpel. Je stelt de renners op waarvan je “zeker weet” dat ze veel punten gaan pakken. Nibali, Landa en Valverde worden bijna Door iedereen automatisch in de ploeg gezet. Terwijl er met name voor Landa toch erg weinig echte bergetappen waar hij kan winnen. Ik tel er 3 (2 steile aankomsten boven en de klintijdrit). Kittel wordt vaker geslachtofferd terwijl ik tot de bewuste 10e etappe toch 4 aankomsten tel waar hij kan winnen.

Hem als kopman kiezen loont volgens mij ook nog steeds. Ik spreek dan vooral voor de mensen die Nizzolo boven hem hebben verkozen. Als je de ballen hebt gehad viviani of modolo als kopman te kiezen dan ben je bij deze mijn held! Maar een simpele rekensom (pech daargelagen) leert dat Kittel 3 of 4 etappes wint in het rood en in het roze rijd en straks ook teampunten voor jungels krijgt (na etappe 4 tenzij ludvigsson heel goed is). Hij wint dan gemiddeld per etappe 60 a 70 punten op Nizzolo (tenzij die steeds tweede wordt maar dat was gisteren al niet het geval). 4x 70 = 280. Nadat Kittel weggaat pakt Nizzolo in het gunstigste geval 2 etappes en de rode trui = 280. 0 punten verschil dus. Kittel verraste daarbij in de proloog en de kans dat hij uit zou rijden was voor het bericht van Lefevre reëel.

Het geld dat je meer aan Kittel kwijt was ging dan wel ten kosten van Majka of Uran (in mijn geval) maar voor hen geldt wat voor Landa geldt: weinig etappes waar ze echt kunnen winnen. Daardoor moet je 500k renners in je team opnemen en laat dat nu net renners zijn waar je mee kunt verrassen en punten kunt winnen (vooral volgens Nasibal) zijn theorie.

Correct me if I’m wrong, maar na alles gelezen te hebben, dacht ik: ik meng me gewoon een keer en kijk of mensen het met me eens zijn of me willen aanvullen/ corrigeren.

Peace out (mic drop)

kaivandewiel 8 mei 2016 om 14:17

Misschien had ik dit beter het de scorito forum kunnen zetten, omdat daar meer respons komt. Als er iemand wil reageren misschien even dit bericht als quote daar plakken en daaronder reageren. Lijkt me een interessante conversatie =)

hnac 8 mei 2016 om 15:31

Tja als organisatie kun je hier wel wat tegen doen. De 1e etappe vlak, de 2e etappe heuvel en dan de 3e etappe gelijk de Stelvio erin zetten.

Sephiroth 8 mei 2016 om 16:20

Mijn grote probleem met dit soort acties is niet zo zeer dat ze vroegtijdig stoppen (is niet leuk, maar soit), noch dat ze zeges weg kapen (ditto, niet leuk, maarja). Mijn grootste probleem ermee is dat de puntentrui competitie ernstig verpest wordt. M.i. moeten ze punten aan het einde herberekenen a.d.h.v. uitslagen van renners die ‘m hebben uitgereden.

Jurgemeister 8 mei 2016 om 16:24

Gaan nog veel goei sprinters afstappen. Lefèvre is tenminste eerlijk. Wat heb je aan een zware rit na 3 dagen ?? Gaan nie veel sprinters meedoen dan. Wa stelt de Giro dan nog voor ??

Boum05 8 mei 2016 om 18:45

Ik erg me mateloos aan die ploegen die op kop gaan rijden , en daardoor
Kittel in een zetel brengen.
Maar het ligt natuurlijk aan die ploegleiders, maar ja kijk naar de meeste ploegen daar zijn niet veel intelligente persoonlijkheden bij, dus daar kun je
dan ook niet veel van verwachten aan tactiek.o

hnac 8 mei 2016 om 21:48

@Jurgemeister, ik kijk liever naar sprinter die een berg op kan en daarna 3 etappes wint dan een ronde waarbij een renner 3 etappes wint en vervolgens naar huis gaat. Ga anders lekker op een baan fietsen. Misschien hard, maar zo begin ik er steeds meer over te denken

Headlines

Populair

Materiaalzone