Lefevere: “Kittel zal hier maximaal tien dagen koersen”

Lefevere: “Kittel zal hier maximaal tien dagen koersen”

foto: Marcel Koch

zondag 8 mei 2016 om 09:03

Marcel Kittel, Giroritwinnaar gisteren in Nijmegen, zal de Giro d’Italia niet uitrijden. Dat vertelt Patrick Lefevere aan De Telegraaf. “De Ronde van Frankrijk is ook vrij belangrijk voor ons, hè”, zegt de ploegmanager.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Hij gaat hier zeker niet tot het einde mee”, aldus Lefevere. “Marcel zal hier een week, maximaal tien dagen koersen. Dan taait hij af. De Ronde van Frankrijk is ook vrij belangrijk voor ons hè. Dan gaat hij op hoogtestage en in dan rijdt hij de Ster ZLM Toer, om zich daar klaar te maken voor de Tour.”

‘Hij kan hier drie etappes winnen’
Na de eerste ritzege heerst er bij Lefevere nog niet het gevoel dat deze Giro geslaagd is voor Etixx-Quick-Step. “Het is bekend dat we vrij gulzig zijn”, zegt hij. “Als we kijken naar hoe hij in het verleden twee keer vier ritten in de Tour heeft gewonnen. Wanneer hij die vorm hier ook heeft, kan hij drie etappes winnen.”

Dit artikel delen:

63 Reacties

josi 8 mei 2016 om 10:50

Wel verrassend hoeveel reactie hierop komt. Alsof ook maar iemand hier verwacht had dat Kittel de Giro zou uitrijden.

pirazzi 8 mei 2016 om 10:52

Dat is ook geen oplossing want wat doe je dan met renners die vallen en hun sleutelbeen breken?

Angus 8 mei 2016 om 10:54

We weten allemaal dat de meeste sprinters uit een ronde stappen als de bergen er aan komen. Maar als Lefevre nu eens leerde om zijn mond te houden zou dat naar de organisatie toe veel sympathieker overkomen. Maar ja, Lefevre en Sympathie zijn nou eenmaal een wereld van verschil.

gibbedefluppe 8 mei 2016 om 11:02

Ik denk dat Kittel wil rijden tot rit 12. Dan kan hij (met de nodige meeval) nog vier keer spurten. Lefevere heeft het hier echter over één week, rit 12 komt na 14 dagen… Zolang zal het dus waarschijnlijk niet duren

mus van de maasstad 8 mei 2016 om 11:06

laat ik om deze reden Kittel, greipel en ewan niet in mn pool hebben opgenomen. Hopelijk betaald het zich over 3 weken uit.

achilles 8 mei 2016 om 11:08

Niet kies maar wel logisch. Kittel krijgt straks op het eind van het seizoen de grootste en waarschijnlijk enigste kans in zijn leven om wereldkampioen te worden. Dat hij überhaupt de giro zou rijden had ik al niet gedacht: Giro (al is het maar 10 dagen), Tour en nog is absolute topvorm op WK is al veel.

Hakkie2 8 mei 2016 om 11:14

Logisch en verwacht, maar ik vind de genoemde oplossing tegen dit probleem prima: start met 5 renners, dan neem je niet iemand mee waarvan je zeker weet dat hij niet uit gaat rijden. Gaviria kan ook prima de Tour rijden, trouwens. Maar ik denk dat Kittel toen hij tekende beloofd is dat hij sowieso naar de Tour mag.

oborobo 8 mei 2016 om 11:17

Kunt ze toch maar beter wel in je pool hebben opgenomen,pakken toch het maximaal aantal
punten in de ritten die ze meedoen.Dus die heb je dan alvast.

Ab Normaal 8 mei 2016 om 11:20

Volkomen logisch en verwacht dat ie uitstapt ivm de tour, maar wat mij dan wel irriteert is dat ze er vooraf niet eerlijk over zijn. Zeg dan niet: I'll ride the Giro till the end". Je hoeft toch niemand voor de gek te houden? Persoonlijk heb ik daar een hekel aan. Heb veel meer met mensen die zeggen waar het op staat. White zegt tenminste meteen dat Ewan uitstapt na etappe 12.
Ik hoop ook direct dat ie geen etappe meer wint en een dramatische tour rijdt.

Ivanoviclover 8 mei 2016 om 11:27

We gaan nu toch niet doen alsof dit een verrassing is, hé.

denistel 8 mei 2016 om 11:28

waarom moet het gemeld worden? als de dag komt dat een renner op geeft zien we het
van zelf wel toch.

robotour 8 mei 2016 om 11:29

Dit soort reacties op de eerlijke uitlating van Lefevere kun je verwachten, maar in elke grote ronde stappen er renners af wanneer er niets voor hen te halen is en er andere doelen wachten.
Je kan het natuurlijk ook slimmer spelen. Kittel gewoon 10 dagen laten koersen en in de 11e dag stapt hij onderweg met buik/maagklachten af;) Geen WF die je dan hoort over respectloos – geen stijl – geen mentaliteit etc.

Ab Normaal 8 mei 2016 om 11:36

@robotour
Niks mis met de uitlatingen van Lefèvre. Ook logisch en verwacht. Greipel doet het feitelijk ook en White heeft het over Ewan ook gezegd.
Kittel is hier de huichelachtige leugenaar.

Petros 8 mei 2016 om 11:41

Volkomen logisch natuurlijk. De buit is dan toch al binnen; er valt toch niks te winnen voor Kittel in die bergetappes, dat is alleen maar onnodig afzien. En zolang het geoorloofd is, gewoon doen. Maar het is wel een ongewenste situatie dat er renners aan de Giro deelnemen die hem met opzet niet uitrijden. Eigenlijk zou dát verboden moeten worden. Eigenlijk zou er een regel moeten komen dat je alleen winnaar bent van een etappe (met alle bijkomstigheden zoals prijzengeld en WT punten) als je de ronde ook uitrijdt. De enige uitzondering op die regel zou zijn als je geblesseerd of ziek uitvalt. Voornamelijk dat laatste zou dan door een onafhankelijke arts moeten worden vastgesteld, anders krijg je van dezelfde taferelen

LaurentJalabert 8 mei 2016 om 11:49

Niets nieuws onder de zon. Dit is toch een feit van algemene bekendheid. Jammer van je Poule, maar dat is ook de reden dat ik Kittel en Greipel niet kies. Je weet toch dat de Tour het belangrijkste is voor zulke toppers. Meest publiciteit en vaak ook meer sprintkansen dan in de Giro of de Vuelta.

jan jansen 8 mei 2016 om 11:52

Inderdaad respectloos naar organisatie en publiek. Als een renner zo de ronde uitstapt zou hij alle alle overwinningen en prijzengeld terug moeten geven

Onie 8 mei 2016 om 11:55

Op zich geen problemen mee. Organisatie zal graag Kittel aan de start zien en zal er dan wel vrede mee hebben dat ie niet uitrijdt. Zolang ie gedurende de Giro maar niet wil starten in een andere koers.

ivo001 8 mei 2016 om 11:59

Ik vind dit toch altijd teleurstellend.
Krijgen ze geen eergevoel meer van een grote ronde uitrijden? Voor vele renners is dat het doel.

Hakkie2 8 mei 2016 om 12:16

Etappewinsten inleveren is natuurlijk geen oplossing. Alleen al omdat het doorrijden met klachten (en dus gevaar voor de gezondheid) in de hand werkt. Renners hebben vaak die neiging al zo sterk. En daarnaast vind ik dat jonge renners best mogen wennen aan een grote ronde door eerst een halve ronde of 2 weken te rijden. Wat er met Ewan afgesproken is, is gewoon logisch.

Maar toch wordt het voor de Giro en de Vuelta een steeds groter probleem: steeds meer renners stappen bewust voortijdig af. Terwijl Etixx natuurlijk Gaviria, Meersman en Boonen ook nog heeft om sprinter te zijn in Tour en Vuelta (of hier als tweede man te worden opgesteld, zodat Wisniowski, Sabatini, Trentin en De la Cruz niet na een week doelloos rondrijden).

Pavlov 8 mei 2016 om 12:24

Een sprint kunnen winnen omdat Kittel besluit niet mee te doen is een vertekende krachtmeting. Jammer.

WCEendT 8 mei 2016 om 12:26

@Hakkie2
Helemaal mee eens, dat Kittel afstapt tot daar aan toe, maar vaak zie je dat als de sprinter afstapt de halve zo niet de gehele ploeg doelloos rond gaat rijden en dan naar mijn mening net zo goed niet had kunnen rijden.

Iemand als Wisniowski en/of Sabatini kunnen ook niet ff mee gaan in de ontsnapping tijdens een berg etappe en zal je dus de 3e en wss de 2e week altijd achterin zien eindigen, en het zal al zeker niet helpen voor de motivatie.

Ab Normaal 8 mei 2016 om 12:27

Of je begint met slechts 1 sprint, een paar heuvelachtige etappes, 1 gruwelijk zware bergetappe en daarna pas sprints.
Dan stappen ze niet af.

Smiley 8 mei 2016 om 12:34

Gwn logisch gezien giroparcours, zijn kwaliteiten als renner en vooropgestelde objectieven. Wrm Kittel een gebrek aan motivatie en eer verwijten als hij zomaar even top 10 knalt in de openingstijdrit, de eerste vlakke etappe domineert en vanmiddag in het roze staat. Emopraatjes

WCEendT 8 mei 2016 om 12:49

@Ab
Maar dan zie je Kittel niet aan de start en ze hebben liever hoe het nu verloopt. Al denk ik dat de Italiaanse sprinters wel gewoon wel uitrijden en dat ze daar ook heel blij mee zijn.

Ab Normaal 8 mei 2016 om 12:52

@wceendt
Klopt, maar misschien sturen ze dan Gaviria of zo.

Net binnen

Populair

Materiaalzone