Lefevere heeft twijfels bij kopmanschap Lampaert

dinsdag 4 december 2018 om 08:58
Lefevere heeft twijfels bij kopmanschap Lampaert

Lampaert in zijn kampioenstrui tijdens de BinckBank Tour. foto: Sirotti

Yves Lampaert wil volgend jaar kopman in de klassiekers zijn bij de formatie van Deceuninck-Quick-Step. Die kans krijgt de Belgisch kampioen ook van ploegbaas Patrick Lefevere. Al twijfelt de 63-jarige Belg wel aan zijn capaciteiten, zegt hij in het uitgebreide interview met Het Laatste Nieuws.

“Yves is een steengoede coureur, maar hij is nog niet van het niveau Terpstra. Remember Harelbeke, waar Niki Terpstra hem gewoon uit het wiel heeft gereden”, benoemt Lefevere als voorbeeld. “Lampaert is een heel enthousiaste jongen, hij maakt zich snel druk in de koers als hij zich goed voelt. Maar koersen gaat niet alleen om de beste zijn. In topklassiekers gaat het om details. Ik zie niet hoe Lampaert in de spurt Peter Sagan of Greg Van Avermaet kan kloppen.”

De ploegbaas van Quick-Step Floors gaf Lampaert een nieuw contract, met bonus omdat hij in 2018 Belgisch kampioen werd en Dwars door Vlaanderen won. “Maar vanaf nu is het niet meer: ‘Yveske, je mag een keer winnen.’ Nu is het moeten. Hij wil graag kopman zijn, dus hij is nu kopman.”

Lefevere: “Vertrek van Terpstra pijnlijker dan vertrek Gaviria”
Doordat de contractonderhandelingen met een nieuwe sponsor veel langer op zich lieten wachten dan de bedoeling was, kon Lefevere niet alle renners waarvan het contract afliep een hoog bedrag betalen. Tegen Niki Terpstra werd gezegd dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe ploeg. Die vond de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de E3 Harelbeke in Direct Energie. “Als ik meer geld had, zou Terpstra niet weg zijn. En was Fernando Gaviria gebleven. Renners als Gaviria krijgen dollartekens in hun ogen wanneer ze horen hoeveel andere ploegen willen betalen”, zegt de oud-renner van onder meer Marc Zeepcentrale Superia. De Colombiaanse sprinter maakte de overstap naar UAE Emirates, ondanks het vinden van de nieuwe hoofdsponsor Deceuninck. Lefevere: “Gaviria is een passant, zoals er veel zijn. Ik vind het vertrek van Terpstra pijnlijker.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

west 4 december 2018 om 09:04

Gaat nog wat worden bij Quickstep volgend jaar. Heeft Phil het toch weer voor elkaar dat ie alleenkopman is…

0
LucasR 4 december 2018 om 09:18

En terecht natuurlijk.

0
Sjonge Jonge 4 december 2018 om 09:51

Stybar zal toch ook wel een beschermde rol krijgen in de voorjaarsklassiekers? Ik verwacht daarin best veel van onze Tsjechische vriend.

0
samuello 4 december 2018 om 10:42

Stybar zal in Parijs Roubaix wel voor eigen kansen kunnen gaan, maar zal de andere koersen voornamelijk knechten verwacht ik. Lampaert zal zich moeten bewijzen in E3/Gent wevelgem als hij het vertrouwen wil krijgen in rvv/p-r. Gilbert heeft zich over de jaren al bewezen en zal ook na een slecht openingsweekend kopman zijn in de grote klassiekers.

0
AnderJ 4 december 2018 om 09:13

“Gaviria is een passant (…) Ik vind het vertrek van Terpstra pijnlijker.”

Lekkere schop richting Gaviria. Benieuwd of die daar motivatie uit put om het duel met Viviani aan te gaan.

0
west 4 december 2018 om 09:15

Ben benieuwd hoe goed Gaviria is zonder een sprinttrein van wereldklasse…

0
LucasR 4 december 2018 om 09:20

Ik snap die uitspraak wel, en gok dat ‘ie net zo denkt over Viviani. De pure sprinters zijn bij QS de afgelopen jaren altijd passanten geweest.

0
Samlambeej 4 december 2018 om 09:23

Je denkt toch niet dat Gaviria de krant leest?

0
Jeff 4 december 2018 om 10:34

Ik denk dat ze bij QS niet twijfelden aan Gaviria als sprinter, maar vooral het geloof verloren dat Gaviria ook kan uitgroeien tot een topper in de (kassei-)klassiekers en dat ze hem daarom vrij gemakkelijk laten vertrekken. Milaan-San Remo zie ik hem nog wel winnen, maar in de kasseikoersen was er toch weinig vooruitgang, ook op het gebied van terreinkennis.

Toch benieuwd wat het wordt voor QS in de kasseikoersen. Blijft een ijzersterk team natuurlijk, maar vrees dat ze een grote afwerker gaan missen na het vertrek van Terpstra. Gilbert weer een jaartje ouder, Lampaert een man die van uit de schaduw moet vertrekken… Stybar dan toch maar?

0
Marveloke 4 december 2018 om 21:36

Gaviria zonder sprinttrein zie ik op zich nog wel slagen. Vorig jaar in de Giro liet hij door gewaagde manoeuvres in de massasprint zien dat hij zelf zijn eigen pad kan kiezen en snel gaatjes ziet.

0
Jean Dumas 4 december 2018 om 09:21

Benieuwd of Jakobsen doorgroeit tot klassiekercoureur. Het ontbreekt QS komend jaar wel een beetje aan ervaring in de finales, al kan Stybar zijn rol zeker spelen.

0
KimJungPoels 4 december 2018 om 09:24

Gilbert, Stybar, Lampaert hebben inmiddels alle drie toch de nodige ervaring en ook Senechal heeft een Parijs-Roubaix inmiddels toch al 5x gereden, dus vind dat nogal meevallen eigenlijk.

0
Samlambeej 4 december 2018 om 09:28

Ik ook. Hij is inderdaad niet van het kaliber Terpstra in alleen rijden of sprinten als GVA. Hij zal het slim moeten aanpakken met wat hulp v anderen. Zoals in DDV en het BK. De band die Yves met Niki had was ook innig om te zien. Jammer van het vertrek want hij was een monument van Quickstep: partner van Keisse, Luitenant van Boonen, zelf ook om de zoveel tijd een grote vis binnengehaald. Een Tourzege wens ik 'm bij z'n nieuwe ploeg en de carrière is af.

0
Simon1 4 december 2018 om 11:19

Ze blijven in de waalse klassiekers natuurlijk extreem sterk met Bob en Alaphillipe.

0
Mwielerfan 4 december 2018 om 23:04

Moet nog zien of jungles vaker meedoet. Heb hem alvast niet gezien in Sebastián Canada wk en lombardije

0
Romāns Vainšteins 4 december 2018 om 11:30

Qua persoon lijkt het me verre van een kopman dus blijven enkel de benen over. Ze hebben met Gilbert en Stybar 2 coureurs die ook kunnen winnen dus ik zou het gedeeld opleggen, scheelt weer druk en zo.

0
assen 4 december 2018 om 12:21

Het valt toch wel op hoe scherpe Lefevre toch altijd met respect spreekt over Terpstra

0
Paul81 4 december 2018 om 13:30

Inderdaad hele mooie complimenten voor terpstra een scherpe analyse voor lampie mooie motivatie, laat het maar zien en bewijs mijn ongelijk

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone