Lefevere en Sergeant tegenstander EK: “Wat is de toegevoegde waarde?”

Lefevere en Sergeant tegenstander EK: “Wat is de toegevoegde waarde?”

foto: Sirotti

woensdag 14 september 2016 om 10:10

Het EK Wielrennen bestaat al heel lang, maar dit jaar strijden voor het eerst de elite mannen om de Europese titel. In de wielerwereld is veel verdeeldheid over de nieuwe kampioenswedstrijd. Zo ook bij de managers van de Belgische ploegen Etixx-Quick-Step en Lotto Soudal. “Ik vind zo’n EK helemaal niets”, zegt Patrick Lefevere tegen Het Nieuwsblad.

Toegevoegde waarde
“Wat is hier in godsnaam de toegevoegde waarde van?”, vraagt Lefevere zich af. “Ik moet straks acht renners afstaan aan verschillende nationale ploegen. En wat krijg ik ervoor terug? Dat ze straks een wedstrijd rijden in een shirt en broek waar mijn sponsors niet of nauwelijks op terug te vinden zijn?”

“Voor de rest ben ik er alleen maar geld aan kwijt. Momenteel is een van mijn rennersbussen onderweg van de Ronde van Spanje naar Plumelec. Daarnaast moet ik materiaal voorzien, ben ik er nog wat mecaniciens aan kwijt. Ik kan er geen exact bedrag op plakken, maar dit jaagt mij alleen maar op kosten”, vertelt de ploegbaas van Etixx-Quick-Step.


[poll id=”316″]


Eneco Tour
Lefevere krijgt bijval van Marc Sergeant, de manager bij Lotto Soudal. “We zitten nu al met een overvolle kalender. Om daar dan nog eens een wedstrijd bij te duwen? Dat zie je ook aan de datum. Een dag voor de start van de Eneco Tour. Dat is bijzonder ongelukkig”, aldus Sergeant, die moeite heeft om renners van Plumelec naar Bolsward te krijgen. “Neem Tiesj Benoot. Hij wilde dolgraag EK en Eneco Tour rijden en zal dat ook doen. Maar organiseer het maar om hem op tijd in Nederland te krijgen…”

Overigens heeft de organisatie van de Eneco Tour voor wereldkampioen Peter Sagan een oplossing gevonden. Hij zal direct na het EK met een privévliegtuig naar Nederland gebracht worden. “Voor bepaalde renners moet je zoeken naar de beste oplossingen om beide programma’s te kunnen combineren en kan je wel een uitzondering maken”, zei koersdirecteur Rob Discart vorige week.

Dit artikel delen:

31 Reacties

Huilema 14 september 2016 om 10:15

Schaf dan ook maar Nationale kampioenschappen en Wk’s af als dat de redenering is.

Pédaleur de charme 14 september 2016 om 10:22

Eens met Sergeant. Zie de toegevoegde waarde van dit kampioenschap niet, maar als je het dan toch wilt organiseren, doe het dan in een leger deel van de kalender. Vind ook het idee om binnen enkele weken een EK en een WK te organiseren vrij bespottelijk. Zie je in geen enkele andere sport.

Frankvs 14 september 2016 om 10:24

Het moet inderdaad nog beter in het programma geplaatst worden. Ook iets minder wedstrijden en minder renners per wedstrijd scheelt ook. Vraag mij niet welke wedstrijd geschrapt kunnen worden want allemaal hebben ze wel wat…
In de Europe tour kan vast wel wat uit gehaald worden. Al die 1.1 en 1.2 en 2.1 wedstrijden, om dol van te worden…

Scotty 14 september 2016 om 10:32
Quote:
“Neem Tiesj Benoot. Hij wilde dolgraag EK en Eneco Tour rijden…”

Blijkbaar leeft het wel bij renners. Dat is in godsnaam genoeg toegevoegde waarde toch?

Lefevre niet zo zeuren. Op elk truitje komt je sponsor niet volledig tot zijn recht.

Een andere, betere plek op de kalender? Prima.

achilles 14 september 2016 om 10:44

De tijd brengt raad, misschien wordt dat EK na 2 edities afgeschaft, misschien groeit het uit tot een vaste waarde tussen toppers op de kalender. Ik zou zeggen geef het een kans, naar de datum moet wel is gekeken worden inderdaad.

Lefevere zei trouwens lang geleden exact hetzelfde over de Olympische Spelen en nu vallen de toppers zowat over elkaar om er te mogen starten en scharen ze Olympisch Goud bij het hoogste wat er te winnen valt in de wielersport …

Laatste man 14 september 2016 om 10:45

Qua kalender kan het beter. Echter zat er dit jaar ook nog een OS tussen (in een ander continent) dus was het sowieso vol en veel reizen. Plaats op de kalender? Wellicht eind mei, begin juni, eind juli of ergens in augustus.

Het idee van EK vind ik wel mooi, zeker met een aparte trui.

petoi 14 september 2016 om 10:59

Meneer huilebalk, er is 1 klein ding in wielrennen dat niet met hem mee gaat en hij loopt weer te mekkeren. De renners zullen net als elke koers bepalen of dit een succes wordt of niet. die ene wedstrijddag dat ze minder in hun sponsorshirtje rijden big deal.

En een betere plek op de kalender ga je denk ik ook niet vinden.
t/m April zijn de klassiekers, daarna Romandie (ENECO Tour is lastig dus dan is elke WT koers dat), Giro, Dauphine, Suisse, NK’s, Tour, Polen, ENECO, Vuelta, het tijdstip waar het nu zit en WK. Enige wat ze kunnen doen is het volgend jaar na het WK houden of vlak na de Giro en voor de Dauphine met als gevolg dat alle klassieke renners nog in opbouw zijn, de Giro renners rust willen en verzin nog maar wat smoesjes. Een “beste” plek op de kalender bestaat niet er is altijd iemand die moet passen omdat het niet in zijn schema past.

Een punt ga ik Lefefre wel gelijk geven en dat ik op het punt van materiaal en personeel dat zou beter geregeld moeten worden als hij echt al die uren van zijn mensen betaald die daar werken voor de bond. (Behalve van die bus vol met reclame uitingen natuurlijk ;))

Spinergy 14 september 2016 om 11:00

Lefevere is the Wolf of Walstreet..

Romāns Vainšteins 14 september 2016 om 11:05

Ik ben het gewoon met hem eens en vind het EK een twijfelachtige ‘toevoeging’ waar de teams eerder last van dan baat bij hebben. Tuurlijk kan het een leuke koers worden maar ik vind het niet bij wielrennen passen, een EK.

Eerq 14 september 2016 om 11:12

EK, etc rijdt een renner voor het land en niet voor de ploeg. Dus kosten voor de nationale bond. punt. Dus ook geen reclame uitingen die met de ploeg te maken hebben.
Verder reageert Lefevre zoals altijd, als een verongelijkt kind. Hij zou beter met oplossingen komen dan alleen maar te zeuren. Dan nemen mensen hem misschien meer serieus.

Hoebele 14 september 2016 om 11:25

Eens met Huilema. De NK’s, het WK en alle andere continentale kampioenschappen zou je dan ook moeten afschaffen. Dat Europa (hét wielercontinent bij uitstek) als enige continent geen eigen (elite) kampioenschap had, dat was pas vreemd!

Dat het nu vlak voor de Eneco-tour ligt, komt doordat deze is verschoven vanwege Rio. Of zijn beide heren ook tegen wielrennen op de Spelen?

tendam 14 september 2016 om 11:35
Quote:
achilles – 14 september 2016 om 10:44
Lefevere zei trouwens lang geleden exact hetzelfde over de Olympische Spelen en nu vallen de toppers zowat over elkaar om er te mogen starten en scharen ze Olympisch Goud bij het hoogste wat er te winnen valt in de wielersport …

Volgens mij vonden alle Belgen dat, tot er een Belg won… zal op het EK ook wel weer zo zijn.

Romāns Vainšteins 14 september 2016 om 11:39

van mij mogen de OS er ook af, huppa weg ermee.

Het zijn ook pussy’s niet normaal bij die OS, eerst huilen of wielrennen er met al die dope wel thuishoorde (dreigdreig) om na aan Kazach die openlijk een Colombiaan omkoopt ze vrolijk weer in Rio te ontvangen.

Plaggie 14 september 2016 om 12:09

Het is geen toegevoegde waarde. De kampioenschappen zouden beter in een passende cycli kunnen georganiseerd.
Om de 4 jaar olympische spelen. Geef de winnaar ook direct de trui van de wereldkampioen. Organiseer alleen in de tussenliggende 3 jaar een WK.
Organiseer elk jaar een EK, behalve in het jaar pre-olympisch jaar want dan zijn de Europese Spelen. Geef de winnaar daarvan de trui van de Europees kampioen.
Organiseer elk jaar een nationaal kampioenschap.
Op deze manier heb je elk kalenderjaar 3 evenementen die een plek moeten krijgen op de kalender en ziet je niet met volle jaren en magere jaren.

Belkinrabo 14 september 2016 om 12:34

doe dat ek maar tussen down under en paris Nice met slecht weer hou je vaak de sterkste renner over dus meer een geschiktere winnaar.

iLLan 14 september 2016 om 12:40

Wat Plaggie zegt lijkt mij ook erg logisch. Elke organisatie zal zijn evenement wel weer ieder terug willen zien, wat onhandig is.

Ton van Wieringen 14 september 2016 om 12:40

Je zou bijna medelijden krijgen met Lefevere. 3x per jaar een wedstrijd in het nationale shirt (EK, WK,OS). Nou, dat is erg zeg!

Steven_E 14 september 2016 om 12:46

Zouden misschien beter afwisselen: een jaartje WK, het jaar erop EK, etc. Zo gebeurt het in andere sporten toch ook … Maar met de traditie van het wielrennen en een jaarlijks WK moeilijk te realiseren denk ik. (en weet zelfs niet of ik het zelf graag zou hebben :p)

Romāns Vainšteins 14 september 2016 om 12:51

Voor Lefevere, met tig interessante internationale renners binnen de gelederen, is dat gewoon een last ja. Ik zou zoiets ook niet tof vinden en al helemaal niet wanneer ze daaro onderuit gaan.

achilles 14 september 2016 om 12:56
Quote:
tendam – 14 september 2016 om 11:35
Volgens mij vonden alle Belgen dat

Briljant hoe je in een handomdraai even de psyche van 11 miljoen Belgen weet te doorgronden. :) Ik kan als Belg zelve enkel zeggen dat de mensen die ik ken, met de schamele medaillehoop in het achterhoofd al veel langer maar wat blij waren met wielrennen op de spelen.

Quote:
tot er een Belg won

Feitelijk onjuist, check Athene 2004 ;)

Prestige van het wielrennen op de Spelen gaat toch al veel langer in stijgende lijn voor pers en publiek. Ook voor niet-Belgen. En niet in het minst voor de renners zelf, als je de seizoensplanning van Dumoulin ziet, Cancellara's hoogtepunt van het jaar (die blijkbaar geen deftige koers meer rijdt sindsdien), de trots van Froome en Wiggins op hun medailles, etc…

Hoebele 14 september 2016 om 12:57

In ’84, ’88 en ’92 reden de dames geen WK, vanwege de OS. Zo gek is dat idee dus nog niet. Maar de UCI wil graag haar eigen feestje organiseren, dus zie het niet snel gebeuren.

TykkeThor 14 september 2016 om 13:37

Snap de argumentatie van Patje niet helemaal. Dat geldt voor een WK toch ook gewoon?

Wielerliefhebber6 14 september 2016 om 13:37

Ik vind de toegevoegde waarde van de Europese Spelen nog het minst. Zo een EK is een nog een leuk idee, naar mijn mening.

Gees 14 september 2016 om 13:38

Wat een vreselijk vervelende vent is t ook

robertus 14 september 2016 om 14:31

De uitstraling van de foto helpt wellicht een tintje mee :)

Headlines

Materiaalzone

Populair