Lefevere en Bruyneel scharen zich achter Dumoulin

dinsdag 26 mei 2020 om 17:47
Lefevere en Bruyneel scharen zich achter Dumoulin

foto: Cor Vos (archief)

Tom Dumoulin vertelde in WielerFlits Update dat hij uit de MPCC, de Beweging voor Geloofwaardig Wielrennen, is gestapt. Dit heeft geleid tot flink wat rumoer binnen de wielersport. Zo scharen Patrick Lefevere en Johan Bruyneel zich achter Dumoulin, al gaan beide mannen er met gestrekt been in.

Dumoulin is een voorstander van het gedachtegoed van de MPCC. “Maar ik vond het doorgaan van Parijs-Nice een farce. Naar mijn mening had die koers niet verreden moeten worden. Toen was er al de corona-uitbraak, ook in Frankrijk. Er waren echt flinke problemen. Toen heeft de MPCC daar niets over gezegd”, zo vertelde de Nederlander.

“En vervolgens kwamen ze met het verhaal hoe gevaarlijk het gebruik van ketonen is. Dat vond ik een hele hypocriete opstelling. Bovendien gebruikt onze ploeg ketonen, dus dan is het ook een beetje hypocriet van mezelf om lid te zijn van de MPCC. Die twee zaken samen hebben mij doen bewegen om mij af te melden”, aldus Dumoulin.

“De MPCC is hypocriet en volledig voorbijgestreefd”
MPCC-voorzitter Roger Legeay reageerde in gesprek met Cyclingnews verrast en noemt de argumenten die Dumoulin aanhaalt onredelijk. Lefevere is het echter ook niet eens met de beweging. “De MPCC is hypocriet en het dient tot niks. Ze zijn volledig voorbijgestreefd”, maakt de teammanager van zijn hart geen moordkuil.

Zijn landgenoot Bruyneel – in het verleden de rechterhand van Lance Armstrong bij Discovery Channel – is op zijn zachts gezegd geen fan van Legeay. “De MPCC is het speeltje van Legeay. Hij was indertijd zelf een van de grootste hypocrieten en manipulators van de wielersport. Ik heb teveel van zijn meetings meegemaakt.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

S. Morgenstern 26 mei 2020 om 18:05

Weinig inhoud waar we iets mee kunnen. Lijkt meer op persoonlijk oud zeer.

girardengo 26 mei 2020 om 18:13

Enigszins lachwekkende discussie dunkt me…

KimJungPoels 26 mei 2020 om 18:15

Tsja, of het nou gunstig is dat één van de meest smerige figuren uit de wielrennerij zich achter je schaart kun je je afvragen.

Michelangelo 27 mei 2020 om 00:02

Heb je het over Bruyneel, of over Patje?

Dat Bruyneel zich laat horen… heeft zeker aandacht nodig.
En Patje zal in een dronken bui wel weer wat op twitter gezet hebben. Niet al te veel inhoud, lekker op de man, kijken of je weer iemand uit de tent kunt lokken.

Kortom, ik vond de reactie van Dumoulin 1000 keer meer zeggen dan de reactie van deze twee.

john 27 mei 2020 om 06:42

Je had twee moeten schrijven ,nou is er een beledigt dat hij niet de smerigste is

Arie den Blanken 27 mei 2020 om 09:35

@John : Je had twee moeten schrijven ,nou is er een beledigD dat hij niet de smerigste is

Beekman 26 mei 2020 om 18:16

Geloofwaardig wielrennen en zo een Bruyneel meent daar iets over te moeten zeggen, kijk eens naar zijn samenwerking met Armstrong.

Arie den Blanken 27 mei 2020 om 09:38

Een betere insider kan je toch niet wensen. Iets dat eerdere stropers later vaak de beste boswachters zijn.

Titaantje 26 mei 2020 om 18:33

Bruyneel moet gewoon zijn mond houden als het om de organisatie van het wielrennen, schoon wielrennen, en/of hypocrisie en liegen gaat.

Cochise 26 mei 2020 om 19:04

Dus omdat Bruyneel hypocriet is wordt de persoon die hij beschuldigt van hypocrisie per definitie vrijgesproken van hypocrisie?

Altijd die dubbele moraal hier… Lefevere kan nooit een relevante mening verkondigen omdat hij een blaaskaak is,
zelfde voor Bruyneel omdat hij een hypocriet is en Armstrong was behalve een valsspeler ook plots een slecht renner omdat hij agressief en manipulatief was tegenover ploegmaats en tegenstander. Maar intussen gaan we wel allemaal Michael Jordan bestoefen als grootste sporter ooit net omdat hij even agressief en manipulatief was (wat kon hij zichzelf en anderen toch motiveren amai! En hij was altijd nog een kwartier na de training ballen naar een ring aan het gooien wauw!) en ondertussen z’n eigen sportbond ook helemaal naar z’n hand zette.

De Franse greep op het wielrennen is gewoon nefast voor de sport, dat mag wel eens gezegd worden.

Titaantje 26 mei 2020 om 19:07

Ik zie niemand hierboven zeggen dat Legaey niet hypocriet is. Maar ik denk dat niemand het uit de mond van Bruyneel hoeft te horen. Sterker, ik denk dat niemand nog echt geinteresseerd is in Bruyneels mening omtrent wielrennen, en dat we het liefst niks meer van hem horen. Laat hem maar lekker van zn pensioen genieten.
Dat is een hele andere boodschap dan jouw nterpretatie.

Lefevere is een intelligente man, en de beste ploegleider in het circuit. Soms een blaaskaak, maar zijn mening neem ik in elk geval vaak serieus als het om de grotere themas in het wielrennen gaat.

Cochise 26 mei 2020 om 20:28

Ik zie niet in waarom zijn mening er dan niet meer toe doet, integendeel.
Ander voorbeeld: Riis mag terug een ploeg leiden (hij dus wel) en wordt weer gretig geciteerd in Belgische media als hij de ftp-test van Campenaerts ophemelt. Hij mag dus wel nog een ploeg leiden en een mening hebben maar Bruyneel niet?

Er is een Amerikaanse vendetta geweest tegen Armstrong en Bruyneel en ze zijn – in vergelijking met anderen – zeer zwaar gestraft. De media en het hypocriete wielermilieu bepalen daarna blijkbaar hoe hard je mag uitgekotst worden en of je mening vanaf dan waardeloos is (Bruyneel), te negeren valt (Vinokourov), relevant (Riis) of zelfs heilig is (De Cauwer).
Ofwel aanvaard je dat het andere tijden waren en geef je iedereen een nieuwe kans in een nieuw peloton ofwel weer je iedereen met boter op z’n hoofd uit het wereldje maar scheer tenminste iedereen over dezelfde kam.

Romāns Vainšteins 27 mei 2020 om 07:21

Consequent zijn en met dezelfde kam scheren is totaal niet menseigen.
Ik ben het grotendeels met je eens maar nagenoeg iedereen zal gewoon omgekeerd redeneren en beginnen bij de hekel aan. Daar helpt geen pleidooi tegen.

klootje kriekeljon 27 mei 2020 om 12:25

Even wat zaken op een hoop gooien en dat iedereen aansmeren. Lekker man.

Edit: overigens zou Armstrong 'schoon' nooit een grote ronde kunnen winnen. Riis, Indurain evenmin. Parijs-Roubaix dan eerder.

KennyKlimmen 26 mei 2020 om 19:23

Tom is in goed gezelschap:) Heeft Ricco al gereageerd?

Kosmonaut 26 mei 2020 om 20:06

De voormalige ploegleiders van US-Postal en Mapei-GB, ja dat is fijn als die in dit soort materie achter je staan.

Polleke 26 mei 2020 om 20:21

Vergis je niet Kosmo…Legeay was geen haar beter… ga maar een naar Dopeology om van zijn ‘palmares’ te genieten…dat hij nu aan het hoofd staat van MPCC is op zijn minst lachwekkend en de beste reden om die hele club met een grove zak zout te nemen….

Geit in mijn Kelderman 27 mei 2020 om 07:48

Nu Ricco en Armstrong nog.

nickdt 27 mei 2020 om 09:07

Vergeet Riis niet.

rogierb 27 mei 2020 om 09:40

Het is nu alleen nog wachten op Ferrari, Fuentes en Sainz. Naar verluidt vinden zij het MPCC ook maar niets.

VerstandOpNul 27 mei 2020 om 10:21

Willem Holleeder en Ridouan Taghi hebben zich inmiddels ook solidair verklaard..

En Bloc 27 mei 2020 om 11:12

Het woord ‘geloofwaardigheid’… serieus ontvlambaar materiaal.

FritsvanHoefelen 27 mei 2020 om 15:07

Waarom krijgt Bruyneel nog steeds aandacht?

roeleur 27 mei 2020 om 22:10

Dumoulin wil ketonen gebruiken en Jumbo eist het ook. We zullen zien hoe het afloopt. Zwak dat hij daar het doorgaan van Parijs-Nice bijhaalt. Iedereen was toen in dubio over wel of niet doorgaan en Tom niet fit genoeg om waar dan ook mee te willen doen. Opvallend hoe gretig Lefevere en Bruyneel zich mengen. Deze twee zou ik liever niet als medestanders hebben. https://wielerrevue.nl/artikel/241890/voorzitter-mpcc-legeay-argumenten-dumoulin-zijn-niet-redelijk

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair