Lefevere boos op onverharde stroken Parijs-Tours: “Niets te doen met wegwielrennen”

zondag 7 oktober 2018 om 16:01
Lefevere boos op onverharde stroken Parijs-Tours: “Niets te doen met wegwielrennen”

foto: Marcel Koch

Patrick Lefevere heeft uitgehaald naar het nieuwe parcours van Parijs-Tours. De organisatie heeft in de finale van de Franse eendagskoers negen onverharde stroken opgenomen, sommige daarvan met grote stenen. Het regende onderweg lekke banden.

De commentatoren op Sporza begonnen er al over, waarna Lefevere reageerde via Twitter. “Dit zal de laatste keer zijn dat Quick-Step Floors deze wedstrijd rijdt, zelfs als we winnen”, schrijft de ploegbaas dertig kilometer voor de streep. “Dit heeft niets te doen met wegwielrennen.”

Eerder was ook André Greipel boos op Parijs-Tours. Hij reageerde vooraf verbaasd na de verkenning. “Stenen, niet gravel”, gaf de Duitser van Lotto Soudal aan.

Dit artikel delen:

47 Reacties

Max1 7 oktober 2018 om 21:28

Het peloton heeft deze evolutie enkel en alleen maar aan zichzelf te danken door hun bijzonder saai koersgedrag bij normale asfaltwegen. Het is dan ook perfect logisch dat organisatoren zoeken naar maatregelen die de renners dwingen om koers te maken. En nog veel meer dan hellingen maken kasseien en onverharde stroken koers.
Het enige probleem is dat een aantal stroken op het parcours iets te slecht lagen voor het materiaal. Volgend seizoen moet er beter materiaal komen en moet de organisatie een aantal stroken verbeteren of eruit laten. Als dat gebeurt is krijg je een prachtige eerlijke koers waar de sterkste renner wint, zonder dat geluk om niet lek te rijden een te grote rol speelt.

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2018 om 22:57

Goede post, +1

0
Mwielerfan 7 oktober 2018 om 23:21

Te slecht voor materiaal? Als de organisatie dit fatsoenlijk kenbaar maakt kunnen ploegen daarop inspelen

0
FDJ 8 oktober 2018 om 07:20

Je slaat de plank mis en draait de zaken om. Doordat het publiek tegenwoordig alleen maar sensatie wil worden dit soort dingen gedaan.

Het lijkt tegenwoordig wel een doodzonde als een koers eindigt in een massasprint. Alles wordt uit de kast gehaald om een sprint te voorkomen. Terwijl met een mooie sprint echt niets mis is.

0
Wigo 7 oktober 2018 om 22:39

Ik heb maar een paar lekke banden gezien op TV

0
KimJungPoels 7 oktober 2018 om 22:49

Dit keer heeft ie volledig gelijk. Al ben ik wel vooringenomen want ik vond deze metamorfose van Parijs tours op voorhand al niks. Maar dit leek voor mij niet meer op wielrennen. Het is in de eerste plaats hopen dat je niet lek rijdt en in de tweede plaats hopen dat je aardige benen hebt.

0
rvb 8 oktober 2018 om 00:16

Gravel is helemaal hot.

0
Polleke 8 oktober 2018 om 07:08

Gravel is goed te doen.. steenslag is ronduit belachelijk, dan kan je evengoed in Parijs blijven en een tombola organiseren…

0
Haanaf 8 oktober 2018 om 07:57

Gelukkig was het nog goed weer. Ben benieuwd hoe dit parcours er bij had gelegen na een paar forse herfstbuien.

Het was een leuke koers. Met name ook leuk voor de omgeving, ondat nu in de oogsttijd de wijngebieden wordt aangedaan. Maar het kan geen kwaad om een paar stroken even opnieuw te bekijken. Enfin, dat zal de organisatie zelf ook wel door hebben.

0
FritsvanHoefelen 8 oktober 2018 om 10:06

Als Lefevere boos is, dan vind ik het een leuke koers

0
vanSpringel 8 oktober 2018 om 16:01

Boos op die stroken ? Raar, daar kunnen die stroken toch niets aan doen.

0
vanSpringel 8 oktober 2018 om 16:10

Sprinten doe je maar fijn op de baan.

0
Chekie 8 oktober 2018 om 18:11

Is weer huili huili van PL.
Zag de bui al hangen dat ze niet gingen winnen en dan ineens heeft het parcours het gedaan. Blijf lekker weg dan.

0
Ardoissier 9 oktober 2018 om 13:35

Omdat het peloton in de breedte steeds sterker wordt verzinnen organisatoren steeds meer obstakels: meer beklimmingen en in het geval van P-T onverharde wegen. Als het daarbij blijft heb ik er geen moeite mee. Het was in ieder geval een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Het wordt anders wanneer onverharde wegen grindwegen of nog erger: “grote stenen wegen” worden. Dus wat dat betreft heeft Patrick wel een beetje gelijk.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone