Leemreize voert Nederlandse selectie aan in Tour de l’Avenir
Gijs Leemreize -foto: Cor Vos
zaterdag 7 augustus 2021 om 09:25

Leemreize voert Nederlandse selectie aan in Tour de l’Avenir

Gijs Leemreize start als kopman aan de Tour de l’Avenir. De 21-jarige beroepsrenner van Team Jumbo-Visma voert de Nederlandse selectie aan voor de hoog aangeschreven beloftenkoers.

“We zetten met Gijs Leemreize in voor een goed klassement”, vertelt bondscoach Adriaan Helmantel. “Zijn team en ik zien de Tour de l’Avenir als een belangrijke koers voor zijn ontwikkeling”, klinkt het.

De rest van de selectie richt zich voor al op dagsucces. “Marijn van den Berg en Mick van Dijke hebben al meerdere keren laten zien dat ze kunnen winnen en verkeren in goede vorm”, aldus Helmantel. “Met Casper van Uden hebben we nog een snelle man in de gelederen die dit jaar al mooie dingen heeft laten zien. De laatste twee mannen, Hoole en Leijnse, zijn sterke allrounders en tijdrijders, waar ook kansen voor komen. Uiteraard gaat de ploegentijdrit belangrijk zijn voor het klassement, maar die rit is ook een doel op zich voor ons.”

De Tour de l’Avenir staat op de kalender van 13 tot 22 augustus. Het is de laatste wedstrijd in de Nations Cup. Tijdens de laatste editie in 2019 ging de eindzege naar Tobias Foss.

Selectie Nederland flag-nl voor Tour de l’Avenir
flag-nl Marijn van den Berg
flag-nl Mick van Dijke
flag-nl Daan Hoole
flag-nl Gijs Leemreize
flag-nl Casper van Uden
flag-nl Enzo Leijnse

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
5 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2021 11:28
@ redactie
Koers is vanaf 13 augustus en niet 13 september

edit wf: bedankt, aangepast
    7 augustus 2021 11:33
    Klopt.

    On topic: ben benieuwd of Leemreize wat tegengas geeft tegen die Ayuso. Leemreize reed best lekker rond in Zwitserland.
7 augustus 2021 11:53
Waarom Tim van Dijke niet?
    7 augustus 2021 12:33
    Waarom Mick wel en Tim niet weet ik niet, maar ik kan begrijpen dat de bondscoach geen tweeling meeneemt, veel te ingewikkeld ;)
7 augustus 2021 13:16
Het zou een hele prestatie zijn als een Nederlander op het podium eindigt. Naast Ayso staan ook de Giro deelnemers Ponomar, Zana en Umba aan de start. En het kan ook zo maar zijn dat meerdere Spanjaarden op de topposities eindigen.

Reacties zijn gesloten.