Lawson Craddock is overtraind

maandag 22 mei 2017 om 10:23
Lawson Craddock is overtraind

Foto: Slipstream Sports

Lawson Craddock kampt met de gevolgen van overtraindheid. De 25-jarige Amerikaan van Cannondale-Drapac kan daardoor minder wedstrijden rijden dan hij zou willen. Craddock kwam vorige week tijdens de Ronde van Californië weer in actie, nadat hij de hele maand april aan de kant had gestaan.

“Het is zwaar geweest, ik heb niet zoveel kunnen koersen als dat ik zou willen”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Ik heb veel tijd op de bank doorgebracht. Het zou makkelijk zijn om dat invloed te laten hebben op de rest van het jaar, maar dat is niet wat we gaan doen. Dit seizoen duurt nog vier, vijf maanden. Ik hoop dat ik er een stuk frisser aan kan beginnen en wil de laatste maanden nog even vlammen.”

Craddock heeft er vertrouwen in dat hij kan terugkeren op topniveau. “Ik weet nog steeds waartoe ik in staat ben. Het team herkent dat en de steun die ik de afgelopen maanden heb ontvangen is geweldig. Op het moment hebben we één gemeenschappelijk doel en dat is weer in topvorm geraken.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Bertvd 22 mei 2017 om 10:33

Cannondale, de Bermuda driehoek van wielertalent…

ebl 22 mei 2017 om 11:05

het lijkt er inderdaad gaandeweg echt op dat er niet anders geconcludeerd kan worden dat Vaughthers geen renners beter laat rijden… Misschien tijd voor een frisse wind binnen dat bolwerk, want talent zit er genoeg binnen die ploeg.

Exit Vaughters, entree David Millar?

Wheely 22 mei 2017 om 11:06

Tja, ik wil nu niet meteen Cannondale gaan bashen maar een goede training lijkt me toch bij uitstek iets waar de ploeg zich mee zou moeten bemoeien. Het is uiteraard zijn eigen verantwoordelijkheid maar ik zou het mezelf wel aanrekenen als trainer zijnde in ieder geval.

HoofdIsVrij 22 mei 2017 om 11:24

Reed in zijn laatste seizoen bij Giant eindelijk redelijk mee. Jammer dat hij weg is gegaan.

Secondant 22 mei 2017 om 11:26

Het is wel heel makkelijk om Cannondale te bashen. Misschien hebben ze hier een fout gemaakt, dat zou kunnen.

Maar laten we niet vergeten dat Craddock bij Giant Alpecin zijn belofte toch net niet waarmaakte. Op een 3e plaats na in California is het toch wat teleurstellend geweest. Terwijl Giant Alpecin juist bekend staat om het beste uit talenten te halen.

Eens, Cannondale presteert niet altijd even goed. Maar toch zijn de prestaties van bijvoorbeeld een, Langeveld, Van Baarle, Uran en dergelijke zijn dit jaar gewoon naar behoren. Ze staan nu 11e in de WT-ranking en daar horen ze ook thuis. Ze missen alleen een veelwinnaar en rijden daardoor iets minder in de picture.

Chrys 22 mei 2017 om 11:55

Had vorig jaar toch een goed voorjaar. Jammer dat hij daarna zo terug is gevallen.

ikbenprocycling 22 mei 2017 om 12:24

Ligt mss wel aan die pocce spullen ;-)

ronddraaien 22 mei 2017 om 14:13

Inderdaad wel vreemd dat een trainingsschema niet is afgestemd op je lichamelijke capaciteiten. Zoiets kom je als ploeg wel heel amateuristisch over.

Om de kritiek op Cannondale wat te counteren: ze winnen misschien niet zo veel, maar zonder echte sprinter (sorry Wouter) of toptijdrijder is dat ook niet zo eenvoudig. In de laatste 5 monumenten halen ze wel 5x top tien, waarvan 4x top 5 en zelfs 2 keer top3, en in de laatste 3 grote rondes rijden ze ook 3x top tien. Dat zijn toch prestaties die maar weinig ploegen kunnen voorleggen.

schipperaar 22 mei 2017 om 14:25

Ben nog altijd benieuwd naar de definitie van overtraind zijn, kan je meer trainen dan 3 weken giro rijden?

Koel 22 mei 2017 om 16:23

schipperaar – 22 mei 2017 om 14:25
Ligt er aan hoe lang en intensief je er mee doorgaat.
Een blessure is vaak een uitkomst, dan word je gedwongen rust te nemen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair