Laurine van Riessen stapt over naar commerciële baanploeg

Laurine van Riessen stapt over naar commerciële baanploeg

foto: Sirotti (archief)

woensdag 25 januari 2017 om 08:20

Laurine van Riessen maakt een transfer binnen het baanwielrennen. De voormalig schaatsster heeft een contract getekend bij de commerciële ploeg Matrix. Bij de Britse formatie kan Van Riessen “de ondersteuning krijgen die nodig is om mijn doelen als baanwielrenster te kunnen behalen”, schrijft ze op haar website.

Nadat Van Riessen eerder al Matrix als sponsor had bij het schaatsen, keert ze nu terug op de baan. De sprintster kan namens de ploeg alle wereldbekerwedstrijden rijden. “Omdat zij een licentie kunnen aanvragen”, legt ze uit tegen de NOS.

Combinatie
Dat kan ook voor de nationale selectie, onder leiding van sprintbondscoach René Wolff. “De plekken bij het bondsteam zijn beperkt”, merkt Van Riessen op. “Bij Matrix kan ik alles rijden wat ik wil en op alle onderdelen starten waarop ik wil starten. We moeten daar een goede combinatie in vinden. Dat ik de ene keer voor mijn eigen team ga rijden en de andere keer voor het bondsteam. Daar heb ik het al met René over gehad.”

Wolff heeft dubbele gevoelens bij de overstap. “Aan de ene kant is het jammer, maar het geeft ons de mogelijkheid om met meer Nederlandse dames aan de start te staan. We moeten gaandeweg bekijken wat zinvol is. En hoe we een team in elkaar gaan zetten richting WK’s en de Spelen van Tokio”, vertelt de Duitse bondsoach.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chaba 25 januari 2017 om 08:45

Mooi, ik denk dat daar nog wel een hoop progressie inzit aangezien ze nog niet zo lang overgestapt is.

0
xistnc 25 januari 2017 om 09:48

Bij die zwartwit-foto schrok ik toch even…

En verder natuurlijk #hupBamBam

0
Explorer 25 januari 2017 om 14:57

Mooie stap. Financieel en sportief.

0
Attack 25 januari 2017 om 19:34

@ xistnc waarom schrikken van een zwart wit foto?

0
xistnc 25 januari 2017 om 20:14

@Attack
Omdat zwartwit-foto’s op WF regelmatig bij overlijdensberichten worden geplaatst.

0
Attack 26 januari 2017 om 01:53

@xistnc
Ja ok maar dit bericht gaat over het overstappen naar een andere ploeg wat ook in titel staat dus beetje vreemd om dan te schrikken lijkt me.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone