Laurine van Riessen pakt brons op de Sprint

Laurine van Riessen pakt brons op de Sprint

foto: Guy Swarbrick

zondag 16 december 2018 om 08:05

Matthijs Büchli en Kirsten Wild zorgden voor Nederlands goud op dag drie van de Wereldbeker baanwielrennen in Londen. Laurine van Riessen greep echter ook nog eremetaal. De 31-jarige renster pakte namelijk het brons op de Sprint.

Van Riessen – die voor aanvang van de race keurig vierde stond in de Wereldbeker – wist zich overtuigend te kwalificeren voor de halve finale. Hierin moest ze echter haar meerdere erkennen in Emma Hinze. Het was dan ook de Duitse die naar de finale mocht.

Van Riessen kon echter nog wél brons veroveren. Dan moest ze wel zien af te rekenen met de Oekraïense Olena Starikova, die in de achtste finales nog Hetty van de Wouw had uitgeschakeld. Een tweede Nederlandse verslaan, bleek echter te hoog gegrepen voor Starikova.

Derde goud op de Keirin?
Van Riessen laat met haar bronzen medaille zien in vorm te zijn voor de Keirin, die zondag op het programma staat. De voormalig langebaanschaatser gaat op dat onderdeel aan de leiding, na eerdere zeges in Saint-Quentin-en-Yvelines en Berlijn. Krijgen we een derde overwinning?

Uitslag Sprint vrouwen
flag-nr1 flag-au Stephanie Morton
flag-nr2 flag-de Emma Hinze
flag-nr3 flag-nl Laurine van Riessen

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone