Laurens ten Dam: “Twee Giro’s gereden, twee keer gewonnen”

Laurens ten Dam: “Twee Giro’s gereden, twee keer gewonnen”
zondag 28 mei 2017 om 18:20

Laurens ten Dam was na afloop van de slottijdrit door het dolle heen. De renner van Sunweb zag in Milaan zijn kopman Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen. Voor Ten Dam was het niet de eerste keer dat een ploegmaat de Giro won. Bij de zege van Denis Menchov in 2009 was hij er ook al bij. “Fantastisch! Twee Giro’s gereden, twee keer gewonnen”, vertelde hij na afloop voor de camera van Eurosport.

“Met Denis had ik ook en band, maar met Tom ben ik vrienden. Dat is een verschil. Maar beide keren was het erg spannend. Dennis viel destijds nog. Maar we hebben het gedaan. Fantastisch”, aldus Ten Dam.

Ook teamgenoot Tom Stamsnijder was dolblij. “Dit is fantastisch. Niet te geloven en niet te beschrijven. Hier droom je van. We hadden een doel waar we elke dag keihard voor gewerkt hebben. Dat het dan ook uitkomt is niet te bevatten. Geweldig!”, aldus Stamsnijder. “Dit maakt het allemaal waard. Dit zijn de krenten uit de pap en daar moeten we van genieten.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

MDKIDW 29 mei 2017 om 01:04

Shutup.
Wat maakt het uit dat hij geen top 10 heeft gereden. Kelderman zou de laatste man in de bergen zijn geweest. Ten dams doel tijdens deze giro was om zowel fysiek als mentaal zijn kopman naar een zo goed mogelijk resultaat te loodsen en hij heeft zijn ballen uit zijn broek gereden dus hij is met vlag en wimpel geslaagd.

klootje kriekeljon 29 mei 2017 om 01:17

En dat voor iemand die ook hard gevallen is in deze Giro. Zelfs schouder uit de kom.

Sammaniac 29 mei 2017 om 01:55

Sinds wanneer dienen knechten top 10/20 te rijden? En Ten Dam reed toch ook helemaal niet voor een klassement? Ten Dam heeft het als knecht prima gedaan.

Rikkert 29 mei 2017 om 09:51

@Shutup
Volgensmij is dit team ook het team dat hem heeft begeleidt bij het omscholen tot ronderenner. Dat is ze aardig gelukt dacht ik, dus een beetje kortzichtig om te zeggen dat zijn ploeg waardeloos was.. Daarnaast zou Kelderman zijn meesterknecht zijn maar ja dat pakte helaas anders uit.

Heijneken 29 mei 2017 om 16:10

Als sunweb al waardeloos is dan zijn Bahrein en Movistar ook waardeloos.
Die zijn op papier een sterkere ploeg, en hebben over het algemeen meer mensen in de vuurlinie.
Maar daar is deze giro ook weinig van terecht gekomen.
Je kan nu niet eenmaal alle goede renners bij elkaar hebben.
Het gemis van Kelderman heeft wel degelijk de ploeg fysiek te veel gekost, waardoor ze te snel door de knechten heen waren. Maar daar tegen over staat dat Dumoulin het goed heeft gedaan. Op naar meer succes. Kijk waarde was 10, maar ammusementswaarde was max 6, doordat de heren Nibali en Quitana niet wilde of konnen aanvallen.

Maar chappaue.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair