Laurens Sweeck winnaar in Essen, David van der Poel derde

zaterdag 8 december 2018 om 16:00
Laurens Sweeck winnaar in Essen, David van der Poel derde

Foto: Photopress.be

Laurens Sweeck heeft de Brico Cross in Essen op zijn naam geschreven. Deze veldrit behoort sinds dit jaar niet meer tot de DVV Verzekeringen Trofee, en moest dat bekopen met de afwezigheid van zowat alle toppers. Sweeck ging er na twintig minuten vandoor en verloor amper terrein.

Net als vorig weekend vertoefden de beste crossers, waaronder Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts, ter wereld nog steeds in het zonnige Spanje, waar ze zich voorbereiden op de tweede helft van dit crossseizoen. Er wél weer bij: Laurens Sweeck. Hij zag in Essen natuurlijk een uitgelezen kans om zijn nummer van Neerpelt over te doen. Ook thuisrijders Tom Meeusen en Kevin Pauwels waren present.

Maar een ongeconcentreerde Meeusen miste zijn start volledig. Met een sterke inspanning zette hij zijn foutje snel weer recht, maar dat kostte ongetwijfeld krachten. Zoals vrijwel altijd was Tim Merlier goed weg. Hij nam de openingsronde voor zijn rekening, met een attente Kevin Pauwels in zijn spoor. Daarachter was het een nerveus gedoe, met constant wisselende posities, maar erg weinig afscheiding.

Sweeck onnavolgbaar
Na twintig minuten scheidde er zich, onder impuls van Jim Aernouts – nog een thuisrijder, een groepje van vier af. Ook Gianni Vermeersch en de Pauwels Sauzen-Vastgoedservice-ploegmaats Daan Soete en Laurens Sweeck hadden de goede trein niet gemist. Maar toen Sweeck zich niet veel later op kop zette, ging het kaarsje van Aernouts en co snel uit. Sweeck legde een quasi onnavolgbaar tempo op en reed in een ronde tijd maar liefst 20 seconden bij elkaar. Een rondje later waren dat er al 35. Boeken toe, dus.

Daarachter was het wachten tot de één na laatste ronde tot er afscheiding kwam in een groepje van een tiental renners. Thijs Aerts liet een gaatje vallen voor zijn ploegmaat Aernouts, maar hij zag ook Vermeersch en David van der Poel meegaan. Dit drietal vocht een leuke strijd uit voor de overige twee podiumplaatsen, en daarbij was het Vermeersch die zich de snelste toonde. Van der Poel pakte brons.

Het podium in Essen – foto: Photopress.be

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 5: Essen (C1)

1. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
2. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777)
3. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus)
4. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
5. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
7. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
9. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Fidea)
10. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dolfy 8 december 2018 om 16:59

Mooie strijd gezien, veel wisselde posities voor en nadat Sweeck was gereden..

0
EddyB1958 8 december 2018 om 23:34

Door de strijd om plaatsen 2 tot 4, kwam de aankomst van Sweeck bijna niet op TV.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone