Laurens Sweeck soleert naar zege in sneeuwcross van Lille, Van Kessel derde

zondag 7 februari 2021 om 16:00
Laurens Sweeck soleert naar zege in sneeuwcross van Lille, Van Kessel derde

foto: Cor Vos

Laurens Sweeck heeft zondag in Lille de X2O Trofee-veldrit gewonnen. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal sluit daarmee zijn weekend af met twee overwinningen, nadat hij zaterdag ook al de beste was in de Superprestige van Middelkerke. De tweede plaats ging naar Michael Vanthourenhout, die Corné van Kessel in de slotfase van zich afschudde.

Een grote groep kwam de eerste ronde van voren door. Eli Iserbyt, Toon Aerts, Quinten Hermans, Laurens Sweeck en Lars van der Haar, allemaal zaten ze op de voorposten in de lastige sneeuwcross. In de tweede omloop greep Sweeck, gisteren al winnaar in de Superprestige van Middelkerke, zijn kans om weg te rijden van de rest.

foto: Cor Vos

Sweeck rijdt weg
Alleen Toon Aerts kon het tempo van de Pauwels Sauzen-Bingoal-coureur volgen, maar Aerts viel terug in een achtervolgend groepje. Daaruit reden vervolgens Van Kessel, Hermans en Van der Haar weg. De enige die die inspanning kon volhouden was Van Kessel, die zo lang op de tweede plek reed. Dat was echter al op een halve minuut van Sweeck.

Bij het ingaan van de zesde ronde (van de zeven) kreeg Van Kessel bijval van Iserbyt, die als ploeggenoot van Sweeck niet ging overnemen. De leider verloor daarna wel wat van zijn voorsprong, want aan het begin van de slotronde was het verschil met zijn twee achtervolgers nog maar 19 seconden. Michael Vanthourenhout sloot in de laatste ronde ook nog aan bij Van Kessel en Iserbyt, waardoor er nog een felle strijd volgde om de overige podiumplekken.

Iserbyt leek op weg naar een top-3-klassering, maar de Europese kampioen maakte een foutje en kon een podiumplek daardoor vergeten. Door een versnelling in de laatste sneeuwstrook wist Vanthourenhout de tweede plaats weg te grissen voor de neus van Van Kessel. Daardoor werd het andermaal een een-tweetje voor Pauwels Sauzen-Bingoal.

foto: Cor Vos

X2O Badkamers Trofee 2020-2021
Uitslag vrouwen – Manche 7 in flag-be Lille

1. flag-be Laurens Sweeck in 59m06s
2. flag-be Michael Vanthourenhout op 9s
3. flag-nl Corné van Kessel op 14s
4. flag-be Eli Iserbyt op 31s
5. flag-be Quinten Hermans op 38s
6. flag-be Toon Aerts op 42s
7. flag-es Felipe Orts op 47s
8. flag-nl Lars van der Haar op 55s
9. flag-be Niels Vandeputte op 1m03s
10. flag-be Daan Soete op 1m07s

Dit artikel delen:

22 Reacties

klootje kriekeljon 7 februari 2021 om 16:07

2 op 2 voor Sweeck. Maar die Michael V. met zo’n bewuste actie, is dat nou nog sport?

Jandepandaman 7 februari 2021 om 16:13

Gister vond ik hem ook al op vervelende wijze vriendjes met Iserbyt spelen. Hou daar niet zo van, jammer.

Wheely 7 februari 2021 om 16:15

Gelukkig wint Sweeck weer, kennelijk raken zijn ploegmakkers daar wat gefrustreerd van.

Thijs E 7 februari 2021 om 17:13

Sportief is het niet, toegestaan blijkbaar wel. Misschien moet Vanthourenhout eens een sommetje maken van de keren dat hij Iserbyt (probeert) te helpen tegenover de keren dat hij geholpen wordt.

Michelangelo 7 februari 2021 om 17:26

Ik had toch al weinig met de “rode brigade” (vanwege de aanwezigheid van lepe Mario in de staf), maar met het gekonkel van dit weekend wordt het ook niet veel beter. Jammer dat een renner als Sweeck bij die ploeg zit.

Bewussie van Vantourenhout was niet echt netjes. Blij dat het niet tot een 1-2-3 heeft geleid.

Dolfy 7 februari 2021 om 16:10

Sweeck de beste weer vandaag. Sterk gereden. Mooi die derde plek van Van Kessel. Vanthourenhout deed een Mario De Clercq’tje onderweg, zijn ploegleider ook… :)

Wheely 7 februari 2021 om 16:17

Corne mag een badeend meenemen voor zijn kleine. Fijn!

A.M.M. Jonkers 7 februari 2021 om 16:52

Dat bad is veel te klein voor zo’n grote eend…..

Arie den Blanken 7 februari 2021 om 18:39

Het heroptreden van Thijs Aerts zat er toch nog niet in.

Robbiebier 7 februari 2021 om 19:04

Ik vond eli op een bepaald moment rondrijden als een verwend kind dat z’n zin weer niet kreeg.
Ik vond Vanthourenhout altijd wel een leuke renner maar na dat enge van gisteren,en die misselijk makende actie van vandaag moet ik daar toch van terugkomen.
Sweecks moet lekker weggaan bij dat enge ploegje.

Peter Lippens 7 februari 2021 om 19:10

Knap weekend van Sweeck op twee verschillende omlopen duidelijk de beste van de rest. Nu hij zijn trui van BK kwijt is rijd hij precies bevrijd.
Eli heb ik altijd al een VVV (verwend vies ventje) gevonden en wat Michael deed was niet erg netjes of is hij nu al meesterknecht van VVV

Arie den Blanken 7 februari 2021 om 21:57

Dat “verwend vies ventje” gaat als er volgende week in Brussel niets mis gaat wel het belangrijkste klassement van het seizoen winnen.

xistnc 7 februari 2021 om 23:19

De voorzitter van Vitesse is niet akkoord.

Barry Batsbak 8 februari 2021 om 09:29

Arie, waarom is dat volgens jou het belangrijkste klassement? Gewoon uit nieuwsgierigheid he. De Superprestige (de naam zegt het al) staat toch hoger in aanzien? En de wereldbeker (dit jaar een beetje onthoofd door het lage aantal koersen, maar goed. WB is WB ) staat toch minimaal op gelijke voet danwel een treetje hoger door de UCI puntenverdeling.

Beer 8 februari 2021 om 09:56

De Wereldbeker is gewoon het belangrijkste klassement van het seizoen. De Superprestige lijkt met door zijn traditie een mooie tweede.

HoofdIsVrij 8 februari 2021 om 10:18

@Barry, meeste prijzengeld zal Arie wel bedoelen.

Arie den Blanken 8 februari 2021 om 14:21

Inderdaad HoofdIsVrij, veruit het meest mee te verdienen en daar gaat het om bij de profs en niet om wat anderen meer prestigieus vinden. Uitzondering natuurlijk als de zege zo prestigieus is dat er daardoor een hele tijd als gevolg er van veel flinke financiële revenuen oplevert. Zoals kampioenschappen met daar aan verbonden truien.

Barry Batsbak 8 februari 2021 om 15:01

Dus je bedoelde eigenlijk “meest lucratieve”. Dat vind ik persoonlijk iets anders dan “belangrijkste”. Maar jij mag dat natuurlijk gewoon vinden. En ik ook trouwens.

Arie den Blanken 8 februari 2021 om 15:06

Klopt, Barry Batsbak, ik benader het om wat de renners als het belangrijkste beschouwen. En jij waarschijnlijk wat volgers en pers het belangrijkst vinden.

Barry Batsbak 8 februari 2021 om 15:52

De verdiensten van de eindwinnaar doen me persoonlijk helemaal niets als het om “belangrijk” gaat. Het startgeld van de regenboogtrui die een aantal keren opdraaft in X2O crossen overstijgt het prijzengeld van de eindwinnaaar, terwijl de regenboogtrui er alleen verschijnt om wat wedstrijdritme op te doen en geen zier geeft om het klassement. Van de wereldbeker weet ik momenteel niet zo goed wat ik er van moet denken, die van dit jaar was door omstandigheden aan de karige kant qua wedstrijden en de beoogde nieuwe formule van de UCI met iets van 16 crossen ofzo lijkt me juist weer een beetje overkill. De meest constante factor is dan de Superprestige, die heeft de historie en is naar mijn smaak altijd wel een mooi evenwichtig uitgesmeerd klassement geweest.

*disclaimer; dit is een mening, geen exacte wetenschap*

Posterix 7 februari 2021 om 22:21

Wat een zielig zooitje de rood/zwarten… hoop dat Sweeck zsm vertrekt daar.

kleomantre 8 februari 2021 om 09:22

Iserbyt en Vanthourenhout van de meest onsympathieke, goed dat Sweeck wat tegen stalorder rondreed gisteren en hier ook aan dat gekonkel ontsnapte.

Gezien wat ik hier de laatste 2 dagen heb gezien ben ik blij dat Iserbyt twee klassementen heeft verprutst met z’n val eerder.

Headlines

Populair

Materiaalzone