Laurens De Plus tekent voor drie jaar bij Etixx-Quick-Step

donderdag 20 augustus 2015 om 16:42
Laurens De Plus tekent voor drie jaar bij Etixx-Quick-Step

foto: Sirotti (archief)

Etixx-Quick-Step heeft de komst van Laurens De Plus bevestigd. Het Belgische klimtalent komt definitief over van Lotto Soudal U23 en tekent een contract tot eind 2018 bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Lange tijd streden Etixx-Quick-Step en Lotto Soudal om de handtekening van De Plus. Het gerucht ging al langer dat Lefevere aan het langste eind zou trekken in de strijd om de 19-jarige coureur.

“Het is een droom”, zegt De Plus, die dit weekend start in de Ronde van de Toekomst. “Ik ben heel blij dat Patrick Lefevere mij deze kans geeft. In deze ploeg heb ik het gevoel dat ik kan groeien zonder druk, omdat ik nog maar 19 ben.”

Volgens Lefevere was de komst van De Plus een van de prioriteiten. “We volgen Laurens al een lange tijd”, zegt de ploegbaas. “Samen met Fernando Gaviria en Rodrigo Contreras stond hij bovenaan ons lijstje. We zullen hem een programma geven waarmee hij stap voor stap het profwereldje zal leren kennen en zo kan groeien.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Justin89 20 augustus 2015 om 16:48

Pijnlijk voor de Belgische Lotto, notabene uit hun opleidingsploeg.

Zal mij benieuwen hoe die het er vanaf brengt in Tour L'Avenir.

Thoin 20 augustus 2015 om 16:51

Jammer voor Lotto BE, maar altijd leuker als 2 Belgen (Vervaeke en De Plus) tegen elkaar kunnen opgroeien…
Mollema heeft ook mede de opkomst van Gesink verstoord… En toen kwam Ten Dam en daarna Kruijswijk en nu Kelderman.. Toch veel leuker als ze tegen elkaar kunnen strijden :)

flyellus42 20 augustus 2015 om 17:00

wat een hypocriete huilebalk is die Patrick Lefevre toch. Nog geen jaar geleden liep hij te foeteren op andere ploegmanagers die talentvolle renners uit zijn opleidingsploeg wegkaapte en nu doet meneer het zelf.

Ivanoviclover 20 augustus 2015 om 17:01

Dit noemen ze dus een koekje van eigen deeg. Geweldig! Ben benieuwd naar hem volgende week.

BasBelgie 20 augustus 2015 om 17:32

Hebben ze nog interesse in Bob Jungels? Daar hoor je weinig rond.

Koersmaniak 20 augustus 2015 om 17:45

Of Etixx de beste ploeg is voor een klimtalent durf ik toch te betwijfelen, zie maar naar Seeldraeyers.
Andere klimmers zoals Rujano hebben het onder die begeleiding ook nooit goed gedaan.

de kasseistoemper 20 augustus 2015 om 20:11

Voor wie hij rijdt maakt me niet zoveel uit. Ik hoop wel dat we met vervaeke en de plus twee Belgen hebben waar we binnen een paar jaar van kunnen genieten op het hoogste niveau. Het talent hebben ze daar zeker voor, maar dat wil op zich nog niets zeggen.

Stablinsky 20 augustus 2015 om 20:36

Beetje geduld. De Belgische Wielerbond gaat inzetten op ronderenners, met Kevin De Weert als scout. Dat is een trendbreuk, want tot voor kort was rond de kerktoren draaien en de Koppenberg opvlammen het enige wat Belgische renners interesseerde. Ik denk dat België met bovenstaande namen (De Plus, Vervaeke, etc.) en het nieuwe initiatief op termijn wel resultaten zal halen.

Steven_E 20 augustus 2015 om 21:42

Seeldraeyers had inderdaad ook het talent, maar als je wil groeien moet je opofferingen maken en dat zag hij niet zitten. Had geen zin in klimstages, enkel in trainen langs de Schelde-dijk … Tja, dat kan je niet op de ploeg steken he. Oke, EQS heeft nooit veel klimmers gehad, maar die die er waren hebben toch nooit ondermaats gepresteerd ook niet. Bvb Cataldo, Samoilau en nu Uran hebben er toch degelijke prestaties neergezet naargelang hun kunnen.

mic1984 21 augustus 2015 om 12:23

Het is bij Seeldraeyers ook pas echt slecht beginnen gaan toen hij wegging bij EQS. Dat zegt alles denk ik. EQS trouwens een veel beter team dan lotto dus als je je wilt ontwikkelen als renner gaat dat rapper gaan bij betere ploegmaats.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair