Laurens De Plus over revalidatie: “Had het gevoel dat alles verloren was”

Laurens De Plus over revalidatie: “Had het gevoel dat alles verloren was”

foto: Sirotti

maandag 19 februari 2018 om 11:22

Laurens De Plus ondervindt naast fysieke ook mentale problemen na de aanrijding met een vrachtwagen in Zuid-Afrika. “Ik had het gevoel dat alles verloren was”, aldus De Plus tegenover Sporza. De Belg is momenteel nog volop aan het revalideren van het ongeval.

Voor De Plus kwam het ongeluk op het moment dat hij net weer volledig was hersteld van zijn val in de voorbije Ronde van Lombardije. “Ik had net mijn val in Lombardije een plaats gegeven, en dan gebeurt dit”, aldus de renner van Quick-Step Floors. “De mentale schade was misschien nog groter dan de fysieke.”

“Van de ene dag op de andere kan het afgelopen zijn, en dat besef je. Vakoc en ik lagen samen in het ziekenhuis. Op de Instagram-foto steek je wel je duim omhoog, maar wat wij daar meegemaakt hebben, wens ik niemand toe.”

Toch is de Belgische klimmer optimistisch. “Ik ben er vrij zeker van dat alles goedkomt,” stelt De Plus, “maar het zal tijd nodig hebben.” Hoeveel tijd het herstel van de 22-jarige renner nog gaat kosten weet hij niet. “Het grote doel dit jaar was de Ronde van Italië en daar hoop ik nog op”, stelt de Belg optimistisch.

De Plus heeft nog elke dag contact met lotgenoten Petr Vakoč en Bob Jungels. “Mijn band met Petr Vakoč en Bob Jungels is enorm sterk geworden”, zegt De Plus. De renner van Quick-Step Floors probeert het positieve van het ongeval in te zien: “Het zal ons ook sterker maken in de koers. Als ik iets moet doen voor Bob of Petr, of omgekeerd, dan zullen we zo diep mogelijk gaan.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

schipperaar 19 februari 2018 om 14:56

Komt goed Laurens, menigeen(kneet, lemond, armstrong) ging beter presteren na misère misschien wel omdat er meer is dan wielrennen alleen.

0
Samlambeej 19 februari 2018 om 15:11

Binnekort weer op de fiets Pluske. Voorjaar en Giro zijn te kort bij maar daarna zijn er nog hele interessante westrijden voor een klimmerke gelijk te gy.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone