Laurens De Plus na controle: “Niet fijn, maar het hoort bij de sport”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 25 juli 2019 om 12:06

Laurens De Plus na controle: “Niet fijn, maar het hoort bij de sport”

Laurens De Plus heeft nog voor de etappe gereageerd op de verrassende dopingcontroles in de bus bij Jumbo-Visma. De Belg was een van de drie renners die gecontroleerd werd, samen met kopman Steven Kruijswijk en George Bennett. “Als je bij de drie uitverkorenen bent, is dat een teken dat je een goeie Tour aan het rijden bent”, zegt De Plus tegen Sporza.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dat is natuurlijk niet fijn, maar het hoort bij de sport. Het is beter dat het gebeurt. Als het bij ons gebeurt, dan is het denk ik ook een teken dat het bij andere ploegen gebeurt”, aldus De Plus. Het gebeurde wel een uur voor de start. “Het is niet fijn voor de concentratie. Je zit met je gedachten al bij de Izoard en de Galibier. Ik moest me nu echt haasten om alle kledij aan te trekken en om snel te tekenen. Dat is niet fijn, maar het hoort erbij.”

Ook bij Deceuninck-Quick-Step en Team Ineos waren controleurs vanmorgen, maar wel in het hotel. “Ik zal niet in detail treden, maar het was een controle zoals andere controles. Ik denk dat het bij andere ploegen ook wel zal gebeuren, dat het niet alleen bij ons is”, zegt De Plus. Hij had geen last van de controleurs. “Zij doen ook hun job en ik denk niet dat zij beslissen om 45 minuten voor de start eens een controle bij Jumbo-Visma te doen. Dat wordt hen opgelegd van bovenaf.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2019 12:56
Controles zijn natuurlijk erg goed en belangrijk. Dit tijdstip is echter gewoon onprofessioneel, lees schandalig, uitgekozen door de UCI/ASO.
Eens kijken of ze morgen Pinot 45min voor de start gaan controleren, ben benieuwd!!
    25 juli 2019 13:17
    Ze hebben Alaphilippe vanmorgen uit z'n bed geplukt voor een controle ... 't Hoort er tegenwoordig gewoon bij, er zou maar eens een ploeg zijn die systematisch micro-dosissen doping toedient een uurtje voor de start.
    25 juli 2019 13:31
    hoort er gewoon bij en nogal logisch dat ze altijd moeten kunnen controleren, ook vlak voor de start, anders zouden ze niet sluitend zijn. En Pinot staat vooralsnog niet in de top 3, die zijn allemaal wel gecontroleerd.
25 juli 2019 13:20
In het artikel op Sporza is de toon nog positiever. Ik zou hier geen te groot drama van maken.
25 juli 2019 14:30
Je Caps Lock blijft af en toe HANGEN. Even checken maat :D
45 minuten voor de start zit een topsporter gewoon volle bak in de voorbereidingsmode. Denk je nu echt dat het verschil maakt dat je een uurtje eerder controleert?

Je benoemt inderdaad onze Festina vriend Richard nog even, ookal zo'n hypocriet staaltje van de aso.

Reacties zijn gesloten.