Laurens De Plus kan volgende maand training hervatten

maandag 9 oktober 2017 om 18:00
Laurens De Plus kan volgende maand training hervatten

Laurens De Plus kan volgende maand aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Dat laat zijn ploeg Quick-Step Floors weten. De 22-jarige Belg kwam zaterdag tijdens de Ronde van Lombardije zwaar ten val, maar onderzoek in het ziekenhuis heeft bevestigd dat de blessure meevalt.

De Plus heeft een kleine afscheuringsbreuk aan de scheenbeenkop van zijn rechter knie. Hij moet vier weken rust houden. De Plus is opgelucht met de diagnose. “Ik was bang dat mijn knie zwaar beschadigd zou zijn, maar gelukkig is dat niet het geval”, aldus De Plus. “De doktoren vertelden mij dat ik van geluk mag spreken. Het had veel erger kunnen aflopen”, geeft hij aan. “Het is niet de beste manier om mijn seizoen te beëindigen, maar ik probeer het positief te bekijken. Ik krijg in een periode zonder wedstrijden de kans om te herstellen, voordat we in december met de ploeg op trainingskamp gaan.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dario 9 oktober 2017 om 18:53

Bakelants had minder geluk… Petilli lag er ook bij in die bocht, iemand daar wat nieuws over?

osca freire gomez 9 oktober 2017 om 19:06

”Petilli suffered several broken bones (shoulder & vertebra), Martinez eventually got away bruised but nothing broken…” . Dit zei Kristof Ramon op twitter (die van de foto van de fiets van Bakelants in de boom)

nederbelg 9 oktober 2017 om 20:32

En Calemejane? Ging die ook niet het muurtje over?

nederbelg 9 oktober 2017 om 20:42

edit wf: niet doen

Cadellie 10 oktober 2017 om 11:28

Mooie afsprong! Beter dan Epke

ah-ja 10 oktober 2017 om 13:15

Vreselijke val, komt hij goed van af. Petilli en Bakelants zijn er veel erger aan toe…

Headlines

Materiaalzone

Populair