Laurens De Plus: “Ik ben nog niet helemaal de oude”

donderdag 18 januari 2018 om 12:39

foto: Sirotti

Laurens De Plus ondervindt nog steeds hinder van zijn zware val in de Ronde van Lombardije. De 22-jarige renner van Quick-Step Floors belande na een stuurfout in een ravijn. Na een revalidatie in de wintermaanden maakt hij zich op voor een nieuw seizoen.


Het klimtalent fietst inmiddels pijnvrij. “Maar helemaal de oude ben ik nog niet”, vertelt aan Het Laatste Nieuws. Tijdens tests bleek dat zijn linkerbeen aan kracht heeft ingeboet. “We zullen specifieke oefeningen uittekenen om het krachtverschil tussen mijn beide benen zo miniem mogelijk te maken.” legt hij uit

Op de fiets probeert hij niet aan het ongeval te denken. “Het voorval zal altijd wel ergens in mijn achterhoofd blijven zitten, maar ik heb er geen problemen mee om te dalen”, geeft hij aan. “Tijdens onze ploegstage in Spanje heb ik technische afdalingen gedaan, zonder dat ik voortdurend wilde remmen. In wedstrijden zal dat normaal niet anders zijn.”

In 2018 richt hij zich op de Giro d’Italia. Vorig seizoen werd hij in Italië tijdens zijn debuut 24e. Uit de test blijkt dat hij aanleg heeft voor het rondewerk. “Dat is al van jongs af aan het geval. Mijn tests werden ook al vergeleken met die van renners die het al uitstekend deden in grote rondes en ook die toonden aan dat ik de nodige capaciteiten heb om goed bergop te rijden. Van specifieke resultaten droom ik nog niet, daarvoor is het nog te vroeg. We zullen eerst zien hoe ver ik kan komen in mijn tweede Giro.”

1 Reactie

Agos-Vidalos 18 januari 2018 om 13:40

Toppertje, lekker aanvallen in de laatste koersweek!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.